BRUKTE SPORT & NET GRUPP: Kjetil Siem var Vålerenga-direktør da klubben hentet Raio Piiroja på lån fra Estland. 

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BRUKTE SPORT & NET GRUPP: Kjetil Siem var Vålerenga-direktør da klubben hentet Raio Piiroja på lån fra Estland. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

- Betyr ikke at alt de noensinne har gjort er galt

Siem bekrefter at VIF brukte samme, estiske agentselskap.

(Dagbladet): Tidligere Vålerenga-direktør Kjetil Siem forteller at klubben forhandlet med Sport & Net Grupp i samarbeidet med Flora Tallinn.

Som VG skrev i går, risikerer Vålerenga å bli gransket av Skatt Øst ettersom klubben hadde et flerårig samarbeid med estiske Flora Tallinn på begynnelsen av 2000-tallet.

Tidligere VIF-direktør og påtroppende generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, husker ikke navnet på agentselskapet, men er ganske sikker på at det var Sport & Net Grupp, som nå er innblandet i skattesviksaken mot Fredrikstad og nettopp Raio Piiroja.

- Det blir vanskelig å huske hvilket firma, men jeg vil anta at det er samme selskap som nå omtales i media. Selskapet hadde sitt utspring i Flora Tallinn, akkurat som Sport & Net Grupp, sier Siem til Dagbladet.

Frykter ingenting
Piiroja er i likhet med Fredrikstad FK i både politiets og Skatt Østs søkelys. Det er også Piirojas agent Tarmo Lehiste.

Kjetil Siem understreker at Vålerenga til tross for samarbeidet ikke har noe å frykte.

- Å bruke en agent eller et agentselskap er som å bruke en megler når man kjøper et hus. Selv om det er én sak knyttet til dette selskapet nå, betyr ikke det at alt de noensinne har gjort er galt, sier han.

Opsjonsavtale
Siem var selv direktør det året Raio Piiroja var i klubben.

- Vi leide Raio én sesong og hadde aldri noe eierskap i ham. Vi hadde riktignok en opsjonsavtale, men vi bestemte oss for å ikke benytte
oss av den, sier han.