- Betyr ikke noe å bli VM-dronning

Men i dag går Linda for gull nummer to.

• Fellesstarten går klokka 14.15, og Dagbladet.no følger den direkte.

ANTERSELVA (Dagbladet.no): Så langt er det tyske stortalentet Magdalena Neuner VM-dronning med gull på både sprint og jaktstart.

Linda Grubben er ikke stort dårligere med sølv på jaktstart og gull på normaldistansen - og i dag kan hun passere Neuner med fullklaff på fellesstarten.

Men selv om Grubben selvsagt håper på et nytt gull, bryr hun seg fint lite om hvem som blir VM-dronning.

- VM har vært så bra for meg uansett, så det betyr ikke noe om jeg blir VM-dronning. Jeg unner Magdalena det etter de to gullene hun har fått, sier Grubben til Dagbladet.no.

Elsker dueller

Ektemann Roger Grubben fortalte etter sølvet på jaktstarten at Linda liker kvinne mot kvinne-dueller, etter at hun slo Anna Carin Olofsson i spurten.

I så måte er det få distanser som bør passe Grubben bedre enn fellesstarten.

JAKTER GULL NUMMER TO: Linda Grubben kan ta sitt andre VM-gull i ettermiddag. Foto: REUTERS
JAKTER GULL NUMMER TO: Linda Grubben kan ta sitt andre VM-gull i ettermiddag. Foto: REUTERS Vis mer

- Jeg har en god følelse av at jeg kan kjempe helt i toppen. Jeg vet ikke hvorfor jeg liker slike dueller så godt, det er bare moro å stå der. Jeg tenker alltid på hva jeg skal gjøre, og aldri på hva de andre gjør, sier hun.

Fra før i år har hun en 3. plass i Ruhpolding som beste resultat på jaktstarten. I dag ser hun på Neuner og Olofsson som de tøffeste konkurrentene.

- Men alle de tyske jentene er gode skyttere. Det er alltid mange som melder seg på. Men har aldri vært i bedre form enn jeg er nå, sier Grubben til Dagbladet.no.

• Fellesstarten går klokka 14.15, og Dagbladet.no følger den direkte.