- Betyr mye for byen og landsdelen

Tromsø ryddet gullvinneren av veien.

(Dagbladet.no): Tromsø - Stabæk 1-0.

Tromsø jublet som det må forventes over bronse og muligheter for Uefacupspill neste sesong, etter seier over et tafatt Stabæk i kveld.

- Det føles helt fantastisk, vi sto på hele veien. Det kan ikke beskrives hvor deilig det er å ta medalje, sier Tore Reginiussen til TV 2 etter kampen.

- Når det virkelig gjelder er vi så gode som vi bør være. Det betyr veldig mye for byen og landsdelen, og vi har vist at vi kan være like gode som alle andre, smiler en fornøyd Reginiussen.

Årets gullvinner er midt mellom årets to viktigste kamper, forrige ukes gullsikring og neste ukes cupfinale, og det syntes godt i kveld.

- Jeg var nok ikke så irritert som jeg pleier å være, sier Daniel Nannskog ganske betegnende etter kampen, men Stabæk-spillerne hadde ingen problemer med å gratulere Tromsø med medaljen.

- Det er fortjent, sier Nannskog.

Tromsø var klart det beste laget i en ellers halvbleik forestilling på Alfheim, som ble avgjort med Tommy Knarviks kontante avslutning tidlig i første omgang.

LEGGER OPP: Sigurd Rushfeldt var svært sulten på scoring i sin siste kamp for Tromsø, men han kom ikke nærmere enn dette. Foto: RUNE STOLTZ BERTINUSSEN/SCANPIX
LEGGER OPP: Sigurd Rushfeldt var svært sulten på scoring i sin siste kamp for Tromsø, men han kom ikke nærmere enn dette. Foto: RUNE STOLTZ BERTINUSSEN/SCANPIX Vis mer

Stygg Stabæk-feil ga scoring

Allerede etter ti minutter minutter nådde kampen sitt høydepunkt med Tromsø-scoring.

Veigar Pall Gunnarsson har hatt en ny stor sesong for Stabæk, men tversoverpasningen han serverte et kontringsugent Tromsø-lag før den avgjørende scoringa havner fort på minussida når regnskapsåret skal gjøres opp.

Joel Lindpere fosset i angrep, og fant Tommy Knarvik helt alene inne foran mål. Derfra gjorde Knarvik ingen feil, og dunket ballen i krysset bak førstegangsstartende Iven Austbø.

Linjemannen vinket det han var kar om for å markere offsiden på Morten Moldskred, men Moldskred holdt seg vekk fra ballen, og Knarvik score sitt helt lovlige mål.

Førsteomgangen var jevn, men Stabæk spilte vel ikke akkurat ut som om det sto om livet, en uke før cupfinalen mot Vålerenga.

Daniel Nannskog var misfornøyd med at han ikke scoret i 6-2-slakten av nettopp VIF i gullsikringa sist helg, og ti minutter før pause burde han scoret mot Tromsø også.

Sead Ramovic bommet fullstendig på utrusningen da Jon Inge Høiland slo inn fra venstre, men Nannskog klarte ikke å styre headingen i målet Tromsø-keeperen forlot åpent.

- Betyr mye for byen og landsdelen

Målløs avskjed for Rush

Sigurd Rushfeldt spilte sin siste eliteseriekamp i kveld, og han skulle nok gjerne kronet avskjeden med scoring.

Et par muligheter fikk spissen i andre omgang, størst var kanskje den han misbrukte da han fikk ballen litt for langt fra seg på vei alene gjennom noen minutter før slutt, men Rush endte målløs i kveld.

Det gjorde også Stabæk, som så mest ut som en vel mett gullvinner på Alfheim, med det meste av tankevirksomheten fokusert på cupfinalen neste helg.

Tromsø gjorde det som var nødvendig for å rydde en bleik Stabæk-utgave av veien, og spiller Uefacupkvalik neste sesong. Bronse blir det også rundt halsen.

- Det er en helt fantastisk opplevelse å kunne ta bronsemedalje her på Alfheim. Så gjorde vi det også mot Norges desidert beste lag. Det er flott, sier TIL-trener Steinar Nilsen ifølge NTB.

MATCHVINNER: Det gjorde imidlertid Tommy Knarvik, som sikret bronsen for Tromsø med sin scoring etter drøye ti minutters spill.
INGEN STOR DAG: Alanzinho, Veigar Pall Gunnarsson og Stabæk var ikke helt i toppslag i kveld, men møtte også et godt TIL-mannskap.