Beundrer Beckham

Henrik Holm (30) beundrer trendsetteren og fotballstjernen David Beckham. For 12 500 sikret han seg idolets trøye.

Henrik Holm trodde aldri at han kom til å få trøya til David Beckham for 12500 kroner og ble svært overrasket da Dagbladet ringte ham.

- Så kult. Det er helt konge, sa han.

Dagbladet har over flere uker auksjonert bort trøyene til Manchester United-spillerne til inntekt for «Stopp Volden». Henrik Holm var villig til å betale mest for trøya til lagets store stjerne - et valg han ikke angrer på.

- Det er gjævt å ha trøya til Beckham. Han er en gud innen fotball. Jeg har sjekket gjennom flere andre kanaler og det er veldig vanskelig få tak i signerte trøyer, forteller Holm.

- Galskap

Undertegnede møtte den nybakte Beckham-trøyeeieren tidligere i denne uka for å forevige ham med trøye nummer 7 på. Han er tydelig glad, men samtidig litt brydd over at han kunne bruke så mye penger på ei fotballtrøye.

- Hvis pengene ikke hadde gått til en god sak, hadde dette vært galskap, innrømmer han.

- Angrer du på kjøpet?

- Nei, nei. Det blir mer og mer riktig for hver dag som går.

Holm spilte tidligere for Fredrikstad fotballklubb og betegner seg selv som en typisk

«medgangssupporter». Når Manchester United spiller kamper, sitter han klistret til skjermen. Det samme gjør han når fotballandslaget og Rosenborg spiller viktige kamper. Men trøyekjøpet handler ikke utelukkende om fotball, mål og ære.

- Hvis jeg har en dårlig dag og føler meg stresset på jobben, kan jeg bare se på trøya og tenke på Beckham. Tenk hvor mye press han er utsatt for både fra medier, fans og under kamper. Eller jeg kan tenke på «Stopp Volden»-prosjektet som jeg støttet - det er andre folk som har det mye verre, sier han.

- Verdensstjerne

Den signerte Beckham-trøya kommer til å bli rammet inn. Men Henrik utelukker heller ikke at han innimellom - ved spesielle anledninger - kommer til å ha den på seg.

- Jeg kommer til å ta den på meg for å føle meg som en verdensstjerne, sier han og ler.

- Andre kjøper gullklokker - jeg vil at Beckham-trøya skal gå i arv. Den har en affeksjonsverdi. Selv om Beckham er yngre enn meg, så respekterer jeg det han har gjort.