Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Beveger meg riktig vei på resultatlistene

Bedre og bedre for Ullevålseter.

Foto: Aleksander Andersen / Scanpix .
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pål Anders Ullevålseter kjørte inn til 10.-plass på onsdagens fjerde etappe i Dakar-rallyet. Det var hans klart beste plassering så langt i årets rally. Deltakerne tilbakela onsdag 761 kilometer, hvorav 207 kilometer var fartsprøve. Etappen startet i San Salvador de Jujuy i Argentina og ble avsluttet i Calama i Chile. Ullevålseter ble slått med 10.26 minutter av Marc Coma, som tok sin annen etappeseier på rad og overtok ledelsen i sammendraget. Sammenlagt er nordmannen på 19.-plass, godt og vel en time etter lederen. — Jeg er fornøyd med at jeg beveger meg riktig vei på resultatlistene både på etappen og sammenlagt, men akkurat nå virker både Coma og Cyril Despres uslåelige, sa Ullevålseter.
Endringer — Det er likevel ikke mye som skal til. En punktering eller litt rot i navigeringen, og hvem som helst kan tape mye tid. Det kommer til å bli drastiske endringer sammenlagt de neste dagene. Ullevålseter har i begynnelsen av rallyet slitt med å tilpasse seg sin nye motorsykkel. Etter 29.-plass på første etappe er det blitt litt bedre for hver dag: 28.-plass og 20.-plass fulgt av onsdagens 10.-plass. — Forskjellen fra i går er at terrenget er blitt mye tøffere, og det passer meg bra. Jeg har sammen med teknikerne jobbet med sykkelen i hele natt, forbedret fjæringene og tilpasset sykkelen for min kjøring i det aktuelle terrenget. I dag var første dag det var litt moro å kjøre Dakar-rallyet igjen, sa Ullevålseter.
Høyde Etappen gikk i Andesfjellene. Starten var 3400 meter over havet, og på det høyeste var deltakerne over 4800 meter. — Jeg måtte stoppe for å skru litt på sykkelen da vi var på 4800 meter, og siden har jeg slitt skikkelig med hodepine. Heldigvis går det bedre nå, sa Ullevålseter.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!