Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Beveget seg litt dårlig og blåste svakt i fløyta

Dommerobservatør vurderte Støres debut.

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Utenriksminister Jonas Gahr Støre debuterte som fotballdommer på Ekebergsletta i dag da Bjørndal IF slo Tønsberg 3-2 i G11-klassen.

På sidelinja sto dommerobservatør Espen Kallerud og vurderte innsatsen. På oppfordring fra Dagbladet kom han med en analyse av dommerdebuten til den profilerte politikeren.

- Han beveger seg for dårlig, blåser for svakt i fløyta og har en del nybegynnerfeil. Det er helt normalt for alle dommere i starten, men han er langt fra den verste jeg har sett, sier Kallerud til Dagbladet.

Bedre etter pause
Etter pause ble Støre varmere i dommertrøya, og hevet kvaliteten på dømmingen, ifølge dommerobservatøren.

- Styrken til Støre som dommer er at han har et fint overblikk og ser mye av banen. Han henger litt etter i noen situasjoner, men etter pause ble han bedre, sier Kallerud.

Observatøren sier at toppdommere nasjonalt og internasjonalt ofte får karakterer etter kampene med tanke på hvor fornøyd dommersjefene er. Skalaen er fra 1 til 10.

- Det er en litt rar skala, og det gis sjelden en lav karakter. Karakterer på rundt 7 er ofte veldig svakt. Jeg ville gitt Støre 8,2, og det er ganske brukbart til tross for en litt svak start på kampen, sier Kallerud.

Støre fornøyd
Støre selv synes han kom greit fra debuten, og er ikke enig i at han burde beveget seg mer på banen.

- Banen er ikke stor, og det er ikke offside. Det var gjørmete og ikke godt og løpe, og jeg synes det gikk bra og at jeg ikke ble stående på for lang avstand, sier Støre til Dagbladet.

- Men det er godt at et kritisk øye fikk med seg hva jeg kan forbedre, sier Støre, som dømte ett frispark i løpet av kampen.

Norway Cup har totalt 400 dommere og 70 observatører i løpet av uka, og observatørene skal passe på at alt går riktig for seg i kampene.

VURDERTE STØRE:  Dommerobservatør Espen Kallerud hadde oppgaven å vurdere Støres innsats på Ekebergsletta. Foto: Fredrik Ø. Sandberg
VURDERTE STØRE: Dommerobservatør Espen Kallerud hadde oppgaven å vurdere Støres innsats på Ekebergsletta. Foto: Fredrik Ø. Sandberg Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media