Beviset som gir tro på et norsk EM-eventyr

Italia har aldri vært dårligere.

STJERNETRIO: Under EM 2000 kunne Italia velge og vrake i stjernespisser. Det er ikke tilfellet nå lenger. På bildet: Christian Vieri, Alessandro Del Piero og Francesco Totti Foto: Scanpix
STJERNETRIO: Under EM 2000 kunne Italia velge og vrake i stjernespisser. Det er ikke tilfellet nå lenger. På bildet: Christian Vieri, Alessandro Del Piero og Francesco Totti Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norge er trolig nødt til å vinne morgendagens skjebnekamp mot Italia for å kvalifisere seg direkte til neste års EM. Det er Per-Mathias Høgmo og hans menn innforstått med blir en tøff oppgave. En grunn er at Italia ikke har tapt noen av de 49 siste tellende hjemmekampene, en annen at Norge ikke har vunnet mot de asurblå på 15 år.

Det som derimot er positivt er at sjansen til å bryte den dystre statistikken trolig aldri har vært bedre enn nå, noe det er flere årsaker til:

1. Som nummer 17 på FIFA-rankingen har Italia aldri vært dårligere.2. Laget er mer eller mindre blottet for offensive stjernespillere. 3. Italia er likevel allerede kvalifisert for EM, noe som kan påvirke motivasjonen.4. Norge har spilt på seg en enorm selvtillit i løpet av de siste tre kampene som alle har blitt vunnet.

Italias fall Parallelt med det italienske landslagets fall på FIFA-rankingen, fra 1. plass i januar 2007 til 17. plass i oktober 2015, har også nivået på Serie A sunket betraktelig.

Ligaen har blant annet mistet en av sine tidligere fire Champions League-plasser på grunn av svake prestasjoner i Europa, mens gamle storheter som AC Milan og Inter ikke lenger besitter mannskap av samme kaliber som tidligere. Samtidig er frafallet av italienske stjerner, både på landslaget og i den hjemlige ligaen, blitt redusert til et fåtall sammenlignet med tidligere generasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.