Beviset som renvasker Bambi-Høiland

Viste fram brukket knott etter kampen.

(Dagbladet.no): Norge - Uruguay 2-2.

Jon Inge Høiland hadde et «Bambi på isen»-øyeblikk foran Uruguays 0-1-scoring. Da Stabæk-backen møtte pressen etter kampen, hadde han med seg beviset som renvasker ham:

Knotten bak på den ene støvelen som brakk - og dermed fratok ham fotfestet.

- Jeg fikk knotten av materialforvalter Per. Det var han som måtte skru den ut og skifte den i pausen. Så jeg tenkte jeg fikk ta den med ut hit og vise dere, sier Høiland.

Humøret var ikke like godt rett etter scoringen snaue to minutter før pause. Høiland ble liggende fortvilet på gresset og hamre hendene i bakken etter at Luis Suarez enkelt hadde sendt gjestene i ledelsen på Ullevaal.

- Det er fryktelig kjedelig når sånt skjer, sier han.

For brukne knotter er ikke hverdagskost, og timingen var mildt sagt elendig. Han var i ferd med å rydde unna målsjansen da han plutselig lå på ryggen.

- Det har kanskje skjedd meg to ganger før i karrieren, og så skjer det i den situasjonen og i en landskamp, sier han.

FORTVILET: Jon Inge Høiland (liggende) hamrer i Ullevaal-gresset i frustrasjon over knotten som knakk foran Uruguays første scoring. Foto: Knut Falch/Scanpix
FORTVILET: Jon Inge Høiland (liggende) hamrer i Ullevaal-gresset i frustrasjon over knotten som knakk foran Uruguays første scoring. Foto: Knut Falch/Scanpix Vis mer

Alt i alt er serielederens eneste mann i landslagstroppen brukbart fornøyd med kampen i kveld.

- Vi er stabile defensivt. Jeg hørte noen sa vi slapp til to sjanser og to halvsjanser. Og det er tross alt et ganske bra lag vi møter.

Beviset som renvasker Bambi-Høiland
ULYKKESKNOTTEN: Her er knotten som knakk fra Jon Inge Høilands fotballsko.