Beviset

Det er fortsatt mulig å forsvare seg til suksess på fotballbanen. Et ultraeffektivt Hellas tok like godt med seg europamesterskapet hjem til OL-landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PORTUGAL - HELLAS 0-1(Dagbladet.no): Europa har ikke blitt mer overrasket siden danskene ramlet ut av feriesenga og ble europamestre i 1992. Hellas har slått knock-out på alle fotballstormaktene kontinentet har å by på og stjålet pokalen og hele den greske republikken.

Og hvilken prestasjon har vi ikke vært vitne til i Portugal denne sommeren? Nærmest kjemisk fritt for stjerner har det greske mannskapet hanglet seg gjennom hver eneste runde fram til og med finalen.

Som store underdogs hele tiden. Og ikke en gang med ferdigforhandlede bonuser for sportslig suksess.

Rehhagels oppskrift

For det er ikke pent det Otto Rehhagels menn har vartet opp med i EM. Med mindre du er svoren fan av plettfritt forsvarsspill. Men effektivt, det er det i aller høyeste grad.

Finalefesten ble avlyst da Hellas slo ut Tsjekkia i semifinalen. Uten at en eneste greker brydde seg om det da. Og enda mindre nå.

Legger vi godviljen til, skapte Hellas to sjanser i finalen. En etter utsøkt veggspill i første omgang. Og en på en corner litt inn i andre.

Det holder å score en gang når du har europas sterkeste forsvarsmur. Bygget av en tysk ringrev ved navn Rehhagel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer