Bevisstløs på isen etter stygg takling

- Ord kan ikke uttrykke hva jeg føler nå, sier synderen.

Boston Bruins-spiller Patrice Bergeron ser ut til å slippe relativt lett fra en stygg hendelse i en NHL-kamp lørdag.

Bergeron ble sendt til sykehus med frykt for nakkeskade etter at han ble sendt hodestups i vantet. Bergeron lå urørlig på isen i ti minutter etter at han ble taklet bakfra av Philadelphia Flyers-backen Randy Jones. Han ble påført nakkestøtte før han ble båret ut og kjørt til sykehus i ambulanse.

– Patrice var bevisstløs en stund, men er våken nå. Han har hjernerystelse og brukket nese, men omfattende prøver har ikke påvist noen alvorlig hode- eller nakkeskade, og han kan røre armer og bein, sa Bruins-lege Bert Zarins senere.

Bergeron hadde akkurat spilt fra seg pucken da han ble taklet. Jones fikk matchstraff og var en angrende synder etterpå.

– Ord kan ikke uttrykke hva jeg føler nå. Jeg ber om unnskyldning for det jeg gjorde. Det var ikke meningen, og jeg håper det går bra med ham. Jeg har aldri gjort noe slikt før, og det er ikke slik jeg er, sa han i en erklæring.

Ny seier for Tollefsen

Ole Kristian Tollefsen og hans Columbus Blue Jackets tok en ny seier med 2-1 over San Jose Sharks. Det startet ikke bra for Tollefsen, som mistet pucken dypt i egen sone slik at Joe Thornton kunne gi gjestene ledelsen etter 7.12 minutter.

Sharks ledet bare et drøyt minutt. Dan Fritsche utlignet, og i slutten av annen periode ble Sergej Fedorov matchvinner i overtallsspill. Manny Malhotra hadde assist på begge målene.

LÅ STILLE I TI MINUTTER: Patrice Bergeron lå bevisstløs på isen i ti minutter, før han ble trillet ut av hallen. Foto: AP
LÅ STILLE I TI MINUTTER: Patrice Bergeron lå bevisstløs på isen i ti minutter, før han ble trillet ut av hallen. Foto: AP Vis mer

Blue Jackets har nå vunnet tre kamper på rad og har levert den beste sesongstart i klubbens historie.

Tollefsen spilte 10.24 minutter fordelt på 12 bytter. Han fikk minus 1 i sin del av kampen og hadde ett skudd på mål.

(NTB)

ANGRER: Randy Jones - som fikk matchstraff - sier at det ikke var meningen.
SENDT TIL SYKEHUS: Patrice Bergeron er på bedringens vei etter taklingen.