HAR EN FORDEL: Her, på landslagsarenaen i hovedstaden Thimphu, håper Bhutans landslag å gi motstanderne i VM-kvaliken et høydesjokk på 2600 meter.Foto: AFP / STR / NTB Scanpix
HAR EN FORDEL: Her, på landslagsarenaen i hovedstaden Thimphu, håper Bhutans landslag å gi motstanderne i VM-kvaliken et høydesjokk på 2600 meter.Foto: AFP / STR / NTB ScanpixVis mer

Bhutan spiller VM-kvalkampene i fotball i 2600 meters høyde

Håper det skal gi VM-plass.

Bhutan i Himalaya håper at landets beliggenhet på svært stor høyde skal være en så stor fordel at det lille fjellandet kan klare å sikre plass i fotball-VM.

Det vil i så fall oppleves som et eventyr for spillerne som er rene amatører. Laget består av lærere og studenter, og landslagskapteinen er pilot og flyger.

Mot alle odds klarte Bhutan å ta seg til annen runde i den asiatiske VM-kvalifiseringen, og der møter landet Kina samt Gulf-staten Qatar. Nå er håpet at disse landene vil få store problemer når de skal møte Bhutan på hjemmebane. Banen i hovedstaden Thimphu ligger nemlig på 2600 meter over havet, og ingen spillere, bortsett fra Bhutans egne, er vant til å spille fotball i en så ekstrem høyde.

- At vi skal spille hjemmekampene våre på en så ekstremt høyde betyr at vi har en liten mulighet til å kjempe om en eventyrlig VM-plass, sier Bhutans fotballpresident Ugen Tsechup. Han legger til at spillerne er veldig spente, og de øyner mulighetene.

- Det er helt på det rene at vi har en stor fordel når vi møter lag fra Qatar, Maldivene og Hongkong, alle land som ligger ved havet. Fordelen blir ikke like stor mot Kina.

- Spillerne på laget vårt vet hvor de står, og de er klare til å utnytte den fordelen høyden gir oss, sier fotballpresidenten. Han leder et land som er rangert som nummer 169 av 209 medlemsland.

(NTB)