Bhutan spiller VM-kvalkampene i fotball i 2600 meters høyde

Håper det skal gi VM-plass.

HAR EN FORDEL: Her, på landslagsarenaen i hovedstaden Thimphu, håper Bhutans landslag å gi motstanderne i VM-kvaliken et høydesjokk på 2600 meter.Foto: AFP / STR / NTB Scanpix
HAR EN FORDEL: Her, på landslagsarenaen i hovedstaden Thimphu, håper Bhutans landslag å gi motstanderne i VM-kvaliken et høydesjokk på 2600 meter.Foto: AFP / STR / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bhutan i Himalaya håper at landets beliggenhet på svært stor høyde skal være en så stor fordel at det lille fjellandet kan klare å sikre plass i fotball-VM.

Det vil i så fall oppleves som et eventyr for spillerne som er rene amatører. Laget består av lærere og studenter, og landslagskapteinen er pilot og flyger.

Mot alle odds klarte Bhutan å ta seg til annen runde i den asiatiske VM-kvalifiseringen, og der møter landet Kina samt Gulf-staten Qatar. Nå er håpet at disse landene vil få store problemer når de skal møte Bhutan på hjemmebane. Banen i hovedstaden Thimphu ligger nemlig på 2600 meter over havet, og ingen spillere, bortsett fra Bhutans egne, er vant til å spille fotball i en så ekstrem høyde.

- At vi skal spille hjemmekampene våre på en så ekstremt høyde betyr at vi har en liten mulighet til å kjempe om en eventyrlig VM-plass, sier Bhutans fotballpresident Ugen Tsechup. Han legger til at spillerne er veldig spente, og de øyner mulighetene.

- Det er helt på det rene at vi har en stor fordel når vi møter lag fra Qatar, Maldivene og Hongkong, alle land som ligger ved havet. Fordelen blir ikke like stor mot Kina.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.