Bi-sverm ville spille bazeball

Major League-kamp stoppet da biene invaderte.

UN-BEE-LIEVABLE: En uidentifisert vakt forsøker å skremme unna biene som invaderte banen under baseball-kampen mellom San Diego Padres og Houston Astros. Foto: SCANPIX/AP/Denis Poroy
UN-BEE-LIEVABLE: En uidentifisert vakt forsøker å skremme unna biene som invaderte banen under baseball-kampen mellom San Diego Padres og Houston Astros. Foto: SCANPIX/AP/Denis PoroyVis mer

||| (Dagbladet.no): - Det er sånn dette året har vært. Bisarre ting. Akkurat når tror du har sett alt i baseball, dukker det opp noe nytt, sier Houston-spiller Geoff Blum.

Hjertesukket kommer etter gårsdagens 7-2-seier over San Diego Padres i amerikansk baseballiga, en kamp som måtte stoppes i over 50 minutter da en sverm på flere tusen bier inntok stadion, skriver AP.

Dramaet startet da San Diegos Kyle Blanks plutselig fikk øye på biene og prøvde å ta seg inn fra sin «left field»-posisjon banen for å få kampen stoppet.

- Jeg så kanskje en eller to av dem fly rundt hodet mitt. Så snudde jeg meg, og der var det bare en vegg, sier Blanks, som er allergisk mot bistikk.

- Det er ikke noe jeg har lyst til å friste skjebnen med. Det var en ganske tykk vegg med bier, og jeg ville ikke ha en del av den, sier han.

Dommerne stoppet kampen og fikk ryddet lagene av banen mens en birøkter tok seg av de summende baseball-fantastene.

- Dommerne gjorde det rette. Det var et par tusen bier der, og hvis de bestemmer seg for å sverme på en person - spiller, ansatt eller tilskuer, så har vi en reell situasjon, sier Padres-president Tom Garfinkel.

Dramaet endte da biene fulgte dronningen sin under en jakke som var slengt over en stol, og birøkteren fikk kontroll, beskriver AP.

ALLERGISK: San Diego Padres' Kyle Blanks ble overrumplet av bisvermen ute på left field, og ble nervøs fordi han er allergisk mot bistikk. Foto: SCANPIX/AP/Denis Poroy
ALLERGISK: San Diego Padres' Kyle Blanks ble overrumplet av bisvermen ute på left field, og ble nervøs fordi han er allergisk mot bistikk. Foto: SCANPIX/AP/Denis Poroy Vis mer