Bianchi har alvorlig hjerneskade etter formel 1-krasjen

Familien bekrefter de alvorlige skadene.

 PÅ SYKEHUS:  Jules Bianchi. Foto: NTB Scanpix
PÅ SYKEHUS: Jules Bianchi. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tilstanden til formel 1-fører Jules Bianchi (25) er fortsatt kritisk, men stabil.

Franskmannen krasjet under Japan Grand Prix søndag og pådro seg omfattende hodeskader. 25-åringen behandles ved et sykehus i Yokkaichi.

Tirsdag kveld sendte familien og sykehuset ut en felles meddelelse der det heter at Bianchi er rammet av en traumatisk hjerneskade.

- Sykehusets leger og sykepleiere yter den absolutt beste behandling og pleie, og vi er takknemlige for alt de har gjort for Jules siden hans ulykke, skriver familien videre.

Får hjelp av Schumacher-lege Tirsdag ble det også kjent at den franske kirurgen Gerard Saillant er ankommet Japan for å hjelpe til i behandlingen av Bianchi.

Saillant var med i teamet som opererte Michael Schumacher etter skiulykken i nyttårshelgen. Den tidligere tyske formel 1-stjernen pådro seg store hodeskader og lå lenge i koma.

69 år gamle Saillant, som er overlege ved hjerne- og ryggmargsinstituttet i Paris, opererte også Schumacher for et beinbrudd i 1999.

Også Bianchis fars Philip ankom Japan tirsdag.
Ulykken skal granskes Det internasjonale motorsportsforbundet (FIA) har nå igangsatt full etterforskning av søndagens alvorlige ulykke.

- Vi jobber fortsatt med rapporten. En rekke vitner må kryssjekkes. Målet er å ha en så komplett og detaljert rapport som mulig, slik at vi skal forstå hvordan ulykken skjedde, heter det fra FIA.

KRASJET I TRAKTOR: Franske Jules Bianchi mottar medisinsk behandling etter å ha krasjet med traktoren som var på stedet for å rydde unna en annen F1-bil. Foto: EPA / HIROSHI YAMAMURA / NTB Scanpix
KRASJET I TRAKTOR: Franske Jules Bianchi mottar medisinsk behandling etter å ha krasjet med traktoren som var på stedet for å rydde unna en annen F1-bil. Foto: EPA / HIROSHI YAMAMURA / NTB Scanpix Vis mer

Ulykken skjedde da Bianchi kjørte inn i et redningskjøretøy som var i ferd med å løfte vekk bilen til tyskeren Adrian Sutil.

Det striregnet og var vanskelige kjøreforhold mot slutten av løpet, som ble stoppet etter Bianchis ulykke.

Sutil var vitne til ulykken, og han fortalte at Bianchi måtte skjæres løs fra sin vrakede formel 1-bil.

(NTB)