Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Bibelfiguren» Mourinho trenger hjelp fra Tettey

En påskefortelling i førjulstiden: Frelseren som ble forrådt av sine disipler.

SPARKEN: Chelsea-manager José Mourinho fikk sparken torsdag. I dag spiller klubben sin første kamp uten Mourinho, hjemme mot Sunderland. Foto: AP Photo/Matt Dunham, File
SPARKEN: Chelsea-manager José Mourinho fikk sparken torsdag. I dag spiller klubben sin første kamp uten Mourinho, hjemme mot Sunderland. Foto: AP Photo/Matt Dunham, File Vis mer

(Dagbladet): José Mourinho ble tatt imot som en frelser da han returnerte til Chelsea på jakt etter nye fotballmirakler. Mourinho stolte stort sett på sine elleve beste disipler da Chelsea vant både gull, røkelse og myrra forrige sesong.

I år har miraklene uteblitt, mens disiplene ikke har vært like trofaste. Etter Chelseas tap mot Leicester på mandag, uttalte portugiseren at han følte seg forrådt av spillerne.

Han ville ikke si hvem han mente var klubbens største Judas. Det kom heller ikke fram i lyset på Mourinhos siste måltid for to dager siden - på den beryktede torsdagen hvor alt skar seg.

På «freselerens» siste måltid koste 52-åringen seg med sine disipler - tilsynelatende helt uanfektet av hva som var i vente.

Men så kom alvorets time. Så var Mourinhos levetid i Chelsea over.

Tror på Chelsea-opptur Tiden etterpå har blitt etterfulgt av håning og bespottelse. Nå er det store spørsmålet om «The Special One» kan gjenoppstå fra de døde og slå tilbake i en annen klubb?

KAN GJØRE SOM KING: Alexander Tettey skal forsøke å gjøre som Joshua King - altså å senke Manchester United. Det vil i så fall hjelpe José Mourinho på veien mot det som angivelig skal være hans nye drømmejobb.
Mandatory Credit: Action Images / Alan Walter
KAN GJØRE SOM KING: Alexander Tettey skal forsøke å gjøre som Joshua King - altså å senke Manchester United. Det vil i så fall hjelpe José Mourinho på veien mot det som angivelig skal være hans nye drømmejobb. Mandatory Credit: Action Images / Alan Walter Vis mer

- Haha, ja, det er klart han kan det. Det tviler jeg ikke et sekund på. Det er vanskelig å si hva som gikk galt i Chelsea. Det er ikke uvanlig at et lag får en liten reaksjon etter en stor sesong, men det som har skjedd med Chelsea er jo helt ekstremt, sier Jan Åge Fjørtoft til Dagbladet.

Et annet spørsmål er hva som skjer med Chelsea i tiden etter etter Mourinho.

- Nå kan ikke Chelsea-spillerne gjemme seg bak Mourinho lenger. Nå må de stå frem og ta ansvar. Sånn sett passer det bra at de møter Sunderland hjemme. Det bør være alle muligheter for en god start på tiden etter Mourinho. Samtidig blir det jo ekstra ille om de taper, påpeker Fjørtoft.

Chelsea ligger på 16. plass i Premier League med 15 poeng etter 16 serierunder. Om de taper mot nestjumbo Sunderland i dag, vil bunnlagene være helt likt på tabellen.

Det er rett og slett en situasjon Chelsea ikke kunne leve med. Selv om man heter José Mourinho og ble ansett som klubbens frelser og konge. «The Special One».

Tettey kan hjelpe Mourinho Mourinhos spesielle trenerkarriere fortsetter likevel videre. Som Dagbladet skrev tidligere i dag skal portugiseren - ifølge The Independent - ønske å bli Manchester Uniteds nye manager.

Det forutsetter at nederlenderen Louis van Gaal får sparken. Det kan muligens skje om Norwich og Alexander Tettey gjør som landsmannen Joshua King gjorde forrige helg ved å senke Manchester United på Old Trafford i dag.

King ble altså matchvinner mot gamleklubben og satte van Gaals jobb ytterligere i fare. Om Tettey - Norges toppscorer i EM-kvalifiseringen - gjør det samme, kan det bane vei for at Mourinho får jobben han ønsker.

De øvrige Premier League-kampene denne lørdagen er Stoke - Crystal Palace, Southampton - Tottenham, West Bromwich - Bournemouth, Everton - Leicester og Newcastle - Aston Villa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media