Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Biceps røk tvers av da han skulle bygge Pepperkakebyen

Branns supportersjef fikk trøst av Kvisvik.

TRØST: Raymond Kvisvik var tilbake i Bergen i forbindelse med promotering av sin nye bok, og ga en ekstra hilsen til Bataljonen-leder Frode Hellebø, som er sykmeldt i seks måneder etter en ulykke i som inntraff under Pepperkakeby-bygging.
Foto:  Øistein Norum Monsen / Dagbladet
TRØST: Raymond Kvisvik var tilbake i Bergen i forbindelse med promotering av sin nye bok, og ga en ekstra hilsen til Bataljonen-leder Frode Hellebø, som er sykmeldt i seks måneder etter en ulykke i som inntraff under Pepperkakeby-bygging. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

||| (Dagbladet): Hele Bergen by har støttet opp om Pepperkakebyen etter raseringen som etterlot den regntunge vestlandsbyen i sjokk i forrige uke, det gjelder også Brann-bataljonen.

En som har ofret mer for pepperkakesivilisasjonen enn de fleste er Bataljonen-leder Frode Hellebø.

Hellebø jobber for firmaet som monterte bygget hvor Pepperkakebyen står, og skulle redde en palle som holdt på å falle da uhellet var ute - og bicepsen røk, skriver BA på nett.

- Jeg reddet pallen, men ikke armen. Det gjør fremdeles sinnsykt vondt, sier Hellebø, som er sykmeldt i seks måneder på grunn av den kompliserte og svært smertefulle skaden.

Fikk trøst av Ray
Samme dag som Pepperkakebyen ble gjenåpnet hindret imidlertid ikke skaden Hellebø fra å møte opp til Raymond Kvisviks boksignering i går, på Fotballpuben i Bergen.

Med armen i fatle fikk supporterlederen trøst av Kvisvik, som fortsatt regnes som en stor helt i Brann, selv flere år etter at karrieren i byen endte.

- Raymond ringte og lurte på hvordan det gikk. Vi har alltid hatt et spesielt forhold, sier han.

GJENOPPBYGD: Daglig leder i Bergen Sentrum, Steinar Kristoffersen med noen av de sørgelige restene av Pepperkakebyen i Bypaviljongen på Torgallmenningen som ble ødelagt av vandaler. Nå er Pepperkakebyen åpnet igjen.
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
GJENOPPBYGD: Daglig leder i Bergen Sentrum, Steinar Kristoffersen med noen av de sørgelige restene av Pepperkakebyen i Bypaviljongen på Torgallmenningen som ble ødelagt av vandaler. Nå er Pepperkakebyen åpnet igjen. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer

Kvisvik har fått mye støtte av Brann-bataljonen opp gjennom karrieren, og han bekrefter at forholdet til de røde i Bergen er noe helt særegent.

- Dette sier litt om forholdet mellom Raymond Kvisvik og Brann-fansen. Det er ingen andre som får slik behandling av fansen i sin gamle klubb. Det er kjekt å være tilbake og treffe folk og slå av en prat, sier Kvisvik til BA.

Mye oppmerksomhet
Kvisvik-boka fikk mye oppmerksomhet da den ble publisert i oktober, mye fordi den avslørte flere hemmeligheter fra den fargerike vingens karriere.

Blant annet fortalte Kvisvik i boka at føljetongen med veddemål mellom ham og Karadas bare var bløff, at han var beruset da han opptrådte på Tusenfryd sammen med Kristofer Hæstad og «The Players», og at han for en tid tilbake ble anmeldt for dobbeltvoldtekt.

Journalist i Dagbladet Magasinet, Kjartan Brügger Bjånesøy, har skrevet boka om Kvisvik, og den ferske Kvik Halden-spilleren etterlot også en ekstra hilsen i boka til supporterleder Frode Hellebø:

«Til Frode Hellebø. Min støttespiller fra Bataljonen! Takk Frode! Sportslig Hilsen Ray 27.»

AVSLØRINGER: Raymond Kvisvik i sin selvbiografi. Omslagsfoto: Agnete Brun
AVSLØRINGER: Raymond Kvisvik i sin selvbiografi. Omslagsfoto: Agnete Brun Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media