Gjenåpning USA

Biden-sinne etter folkefest

USAs president Joe Biden var alt annet enn fornøyd etter at MLB-laget Texas Rangers lot over 40 000 mennesker slippe inn portene på deres egen hjemmebane.

FULLT HUS: Det var stinn brakke i kampen mellom Texas Rangers og Toronto Blue Jays. VIDEO: NENT

Publisert
Sist oppdatert

Som i de fleste andre land og ligaer har sesongåpningen i amerikansk baseball (MLB) også møtt på coronaproblemer.

Forrige onsdag opplyste MLB-laget Washington Nationals at en av deres spillere hadde testet positivt for coronaviruset. Fire andre spillere gikk dermed i karantene. Pågående smittesporing gjorde at deres kamp mot New York Mets ble avlyst.

Samtidig som det er smitte i lag i serien, får MLB-klubbene kritikk for å åpne stadionanleggene for tilskuere. Aller lengst går Texas Rangers, som har besluttet å ta i bruk hele tilskuerkapasiteten på 40 300.

I oppgjøret mellom Texas-laget og Toronto Blue Jays mandag kveld var samtlige plasser fylt opp. Det får USAs president Joe Biden til å reagere.

Forrige uke kom han med krass kritikk mot klubben for åpningen av stadionet.

- Det er en beslutning de har tatt. Jeg synes det er feil, sa Biden i et intervju med ESPN.

FULLT HUS: Det var stinn brakke i kampen mellom Texas Rangers og Toronto Blue Jays. Foto: Skjermdump Viaplay.
FULLT HUS: Det var stinn brakke i kampen mellom Texas Rangers og Toronto Blue Jays. Foto: Skjermdump Viaplay. Vis mer

- Bør lytte

Det er fortsatt høyt smittetrykk i deler av USA, og så langt har over 550 000 mennesker mistet livet som følge av coronasykdom i landet. I Texas har det vært over 2,8 millioner smittetilfeller.

- De bør lytte til Fauci, forskerne og ekspertene. Jeg mener det ikke er forsvarlig, sa Biden om tilskueråpningen.

Nettopp Anthony Fauci, amerikanernes fremste smittevernekspert, forteller i et intervju med Washington Post at han tror man utover sesongen vil kunne se stadig flere tilskuere, og at det vil være forsvarlig om andre smitteverntiltak følges.

Skeptisk

Fauci var derimot skeptisk når han fikk får høre om Rangers' planer, altså å fylle alle de 40.300 setene på stadion i Arlington utenfor Dallas.

- Er det sant? Det er interessant. Jeg ønsker ikke å være kritisk, men det er … Jeg ville ikke startet med 100 prosent kapasitet, sier Fauci.

- Jeg forstår ikke hvorfor vi ikke følger vitenskapen og beseirer dette her (viruset), sa president Biden.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer