Bidouane parkerte konkurrentene

Nezha Bidouane skrek av glede etter å ha gjenerobret VM-tronen på 400 meter hekk med en eksplosiv spurt.

Bidouane kom ut av siste sving som nummer tre, men parkerte konkurrentene på oppløpssiden og vant overlegent. Julija Nosova fra Russland tok sølv og Daimi Pernia fra Cuba bronse.

Bidouane fikk VM-gull i 1997, men tapte tittelen til Pernia med ett hundredels sekund i 1999. Onsdag levnet hun ingen tvil om hvem som er best, og vant med nesten ett sekund. Tiden 53,34 er også årsbeste i verden.

- Jeg ville bevise at jeg er den sanne mesteren, etter at tittelen ble stjålet fra meg i Sevilla. Jeg har aldri betraktet meg selv som nummer to, sa 31-åringen, som etter målgang kastet seg ned på bakken og sparket i lufta i pur glede.

Etter å ha tatt sin annen VM-tittel vil Bidouane konsentrere seg om OL.

- Jeg kommer ikke til å forsvare denne tittelen i Paris i 2003, men jeg skal løpe OL året etter, sa hun etter onsdagens triumf. Bidouane mistet OL i 1996 på grunn av skade, og bronsen fra Sydney i fjor er hennes eneste OL-medalje.

OL-mester Jirina Privalova har en kneskade og deltok ikke i VM. Deon Hemmings, som vant OL i 1996 og tok sølv i fjor, ble bare nummer sju onsdag. Hun lover imidlertid å komme voldsomt tilbake.

- Jeg skal revansjere meg i Paris. Jeg ville vunnet her om jeg ikke hadde vært skadet hele sesongen, sa hun.

(NTB)