Jakob Ingebrigtsen-gest:

Bidro til ukrainsk drone i krigen

En ny drone - DJI Matrice 300 RTK - er kjøpt inn til bruk i krigssonen med penger fra et ukrainsk veldedighetsarbeid som Jakob Ingebrigtsen og flere friidrettsstjerner bidro til.

RØRENDE GEST: Jakob Ingebrigtsen skulle egentlig ikke stoppe i mixed zone etter forsøksheatet i München. Men han gjorde ett unntak for Olga fra Ukraina. Video: Løkås/Godø. Klipp NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I friidretts-EM i München hadde Jakob Ingebrigtsen (22) dårlig tid i pressesonen i de innledende øvelsene, men han tok seg tid til å stoppe for ukrainske Olga Jarotska, som spurte løpsesset fra Sandnes om han kunne signere et ukrainsk flagg.

Hensikten med autograf-innsamlingen var å samle inn penger til den ukrainske hæren i kampen for frihet etter Russlands invasjon av Ukraina. Jakob Ingebrigtsen valgte å bidra og signerte flagget (se situasjonen i videoen øverst).

Det samme gjorde svenske Armand Duplantis og flere ukrainske friidrettsstjerner.

- Vi vil prøve å finne de metodene vi kan for å hjelpe til med å samle penger. Alle i Ukraina prøver å gjøre noe. Det vil vi også. Hvert lille bidrag kan hjelpe oss til å bli sterkere, sier Jarotksa til Dagbladet.

Ved hjemkomsten etter friidretts-EM i München, ble flagget - som 22-åringen fra Sandnes signerte - frontet som premien i en trekning hvor alle donasjoner går til veldedighetsfondet «Serhij Prytula Charity Foundation».

Dagbladet får opplyst at pengene som nå er kommet inn de siste ukene, er blitt overført til fondet og har igjen bidratt til kjøp av en ny drone, DJI Matrice 300 RTK:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.