Big Sam gir seg som Bolton-manager

Slutter på dagen.

(Dagbladet.no): Ryktene om at Sam Allardyces tid i Bolton nærmet seg slutten har sirkulert kraftig den siste uka.

Så sent som etter 2-2-kampen mot Chelsea i går ble ryktene dementert av assistentmanager Sammy Lee. Men i dag annonserte Allardyce at han er ferdig som Bolton-manager. 

- Etter nesten åtte flotte år i Bolton Wanderers, vil jeg annonsere at jeg trekker meg som manager med umiddelbar virkning, etter en grundig overveielse sammen med min nærmeste familie og klubbledelsen, skriver Allardyce i en uttalelse på Boltons hjemmeside.

- Avgjørelsen om å forlate klubben, som har vært mitt hjem i over 18 år både som spiller og manager, er en av de hardeste jeg har tatt i hele mitt liv, legger han til.

Dermed må trolig Sammy Lee lede Bolton i de to gjenværende kampene i Premier League. Laget kjemper om en plass i UEFA-cupen neste sesong.

Allardyce er en nær venn av Sir Alex Ferguson, og ble lovet både kyss og klem etter at Bolton ga United kjærkommen hjelp i gullkampen i går. Allardyce er blitt linket til managerjobben i Manchester City den siste tiden, der Stuart Pearce sitter utrygt etter en svak sesong.

Allardyce ble manager i Bolton i 1999 og har gjort laget til et stabilt Premier League-lag på øvre halvdel av tabellen.

Tidligere i år ble han rammet av sterke beskyldninger i BBC-dokumentaren «Panorama Investigation», der det ble hevdet at han har mottatt ulovlige pengesummer fra en rekke fotballagenter.

GIR SEG: Bolton står for øyeblikket uten manager, etter at Sam Allardyce i dag trakk seg med umiddelbar virkning. Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX
GIR SEG: Bolton står for øyeblikket uten manager, etter at Sam Allardyce i dag trakk seg med umiddelbar virkning. Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX Vis mer

Allardyce reagerte med stor forargelse, og har saksøkt kanalen for æreskrenkelser.

.