«Big Sam» knuste gamlelaget

Perfekt åpning for Newcastle.

(Dagbladet.no): Bolton - Newcastle 1-3 (0-3).

Sam Allardyce sa opp som Bolton-manager i april, og ble ansatt som manager i Newcastle måneden etterpå. I dag var han tilbake på Reebok stadium, og «Big Sam» kunne ikke bedt om en bedre start på sesongen.

Drømmescoring

Drøye ti minutter var spilt da Charles N\'Zogbia ga de sort- og hvitstripede ledelsen. Backvikaren la et frispark inn i feltet. Ballen fikk passere alle framstukkede føtter, og spratt inn i lengste hjørne bak en overrumplet Jussi Jääskelainen.

Men det var mer i vente fra den doble sølvvinneren på 90-tallet.James Milner slo meget presist inn i feltet, der Obafemi Martins fikk stå totalt umarkert. Nigerianeren misset noe med mottaket, men svarte med å brasse ballen nydelig inn i nettmaskene.

Og bare fem minutter seinere var nigerianeren på farten igjen. Et skudd fra distanse endret retning i Faye, og trillet inn bak Jääskelainen, som nok burde ha stoppet den løse ballen som spratt like over beina hans.

Snytt for straffe?

Bolton var skuffende gjennom hele første omgang, men skulle muligens vært tildelt et straffespark av dommer Chris Foy, like før gjestene gikk opp i tremålsledelsen.

«Big Sam» knuste gamlelaget

Steven Taylor fikk bare halvklarert et innlegg fra høyre, og returrommet ventet Gary Speed. Spilleren med flest kamper i Premier League fyrte av et skudd som overlistet keeper Harper. Derfor valgte nyervervelsen Alan Smith å kaste seg fram med armene først.

Skuddet ble halvveis stoppet av den tidligere Manchester United- og Leeds-spilleren før det ble reddet på strek av en annen nysignering, David Rozenhal. TV-bildene i etterkant klarte derimot ikke helt å vise om Smith stoppet ballen med hendene eller ikke.

Fjorårets toppscorer i Bolton, Nicolas Anelka, trillet riktignok inn en redusering etter en perfekt regissert kontring, men hjemmelaget var aldri ordentlig i nærheten av å kopiere Liverpools snuoperasjon under Champions League-finalen i 2005.Dermed ble det en perfekt start for Newcastle, i en kamp der Daniel Braaten måtte se fra tribunen.

AKROBATISK 1: Obafemi Martins brasser inn 0-2 mot Bolton. Foto: PHIL NOBLE / REUTERS / SCANPIX
AKROBATISK 1: Obafemi Martins brasser inn 0-2 mot Bolton. Foto: PHIL NOBLE / REUTERS / SCANPIX Vis mer
AKROBATISK 2: Martins ville ikke være noe dårligere under feiringa av det fantastiske målet.