Bikini-nekt: - Sjokkerende

En svensk svømmeklubb har innført bikini-nekt for kvinnelige utøvere.

REAGERER: Bikini-nekten skaper reaksjoner i svømmeklubben. Dette er et illustrasjonsbilde. Foto: Shutterstock / NTB
REAGERER: Bikini-nekten skaper reaksjoner i svømmeklubben. Dette er et illustrasjonsbilde. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

- De sa at guttene får konsentrasjonsproblemer dersom jentene bruker bikini, sier en anonym kilde til svenske Aftonbladet.

Det skal være årsaken til at klubben ikke lenger tillater bruk av bikini under trening. Det har skapt flere reaksjoner i klubben og avgjørelsen skal ha blitt omtalt som «sexistisk».

Avisa skriver videre at miljøet i svømmeklubben endret seg da de fikk inn en ny trener.

- Mens andre klubber lar utøverne bruke todelt svømmedrakt, er det ikke lov for deres utøvere. Jeg har hørt det har blitt snakket om helt åpent på et møte, forteller en anonym leder for en annen svømmeklubb.

En annen kilde har uttalt til avisa at det ikke er et forbud, men at det skal ha vært tydelig at bikini ikke er ønsket på trening.

- Blant annet at det ser uprofesjonelt ut, at de ikke blir respektert av guttene om de bruker bikini, og at det blir vanskelig for guttene å fokusere på trening, sier kilden til avisa.

- Det er sjokkerende at noen bestemmer så mye over svømmerne sine. Og bare om jentene, ikke om guttene. Jeg synes det er veldig skummelt, sier en annen kilde.

Kilder til avisa forteller at det er normalt å bruke todelt drakt under trening, mens Det internasjonale svømmeforbundets regler sier at todelt drakt er ulovlig i konkurranse.

Aftonbladet legger til at svømmeklubben ikke har svart på deres henvendelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer