Bikini-verdensmesteren må bestemme seg for om hun vil bli «proff»

- Det er ingen mangel på gode råd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag kveld ble Christina Strøm Fjære verdensmester i Bikini Fitness.

Frem til nå har dette kun vært en hobby for 24-åringen fra Oslo. Nå må hun bestemme seg for om det er noe hun vil gjøre på heltid.

Slag i slag I Øst-Europa er kroppsbygging og fitness stort. Så stort at da amatør-VM ble arrangert i Kiev i helgen, var det den ukrainske statsministeren selv som åpnet ballet.

Strøm Fjære begynte først å konkurrere for ett år siden. Det hele startet med et veddemål og en utfordring fra en kollega: Hvem kunne få mest magemuskler på to måneder?

Derfra har det gått slag i slag. Først vant hun NM i Trondheim, deretter tok hun seieren i Nordisk mesterskap i Danmark, før hun kronet det hele med å vinne junior-VM i Budapest i fjor vinter. Nå har hun gjentatt bedriften på seniornivå.

- Da jeg vant Nordisk mesterskap, brukte jeg lang tid på å bestemme meg for deltakelsen i VM. Kroppen var utmattet og jeg var psykisk sliten etter altfor lang tid på diett. Men etter mye tenking fant jeg ut at dette var en sjanse jeg ikke kunne gå glipp av, sa hun til Dagbladet den gang.

Et liv som proff? I Kiev slo hun i alt over 100 jenter i det som i utgangspunktet kun er en hobby for henne. Etterhvert har tankene om å gjøre dette på heltid begynt å komme. Strøm Fjære sier selv at alt ennå er veldig uklart.

- Jeg har egentlig ikke rukket noe annet enn å feire og kose meg ennå. I første omgang må jeg bestemme meg for om jeg skal søke om et proffkort. Det er ingen mangel på gode råd, men veien videre er uansett lang. Det vil ta tid og man må ha litt flaks, sier hun til Dagbladet.

Neste stopp for 24-åringen er i utgangspunktet Arnold Classic Europe i Madrid den 11. oktober. Dette er det tredje året konkurransen avholdes på denne siden av Atlanterhavet. Men Strøm Fjære forteller at hun også har fått tips om en annen konkurranse.

- Jeg fikk høre om en som heter Bikini Olympia Amatør. Vinner man den får man et proffkort, og en plass i hovedkonkurransen. Olympia er jo det aller største, sier hun.

Det er hennes valg Solveig Wilhelms har selv vunnet Bodyfitness i Arnold Classic og har flere NM-titler i fitness. Hun kjenner Strøm Fjære godt, og sier til Dagbladet at hun er veldig imponert over hvor fort hun har utviklet seg, men vil ikke komme med noen «ekspert-råd» om hva 24-åringen bør gjøre med proff-mulighetene.

- Jeg tenker at det først og fremst er opp til henne. Det er mange som står på sidelinja nå med gode råd, men det er hun som må finne ut om hun vil satse.

<strong>VERDENS BESTE:</strong> Foreldrene til Strøm Fjære var med til Ukraina. Selv karakteriserer hun dem som «verdens beste». Foto: www.team-andro.com / Matthias Busse
VERDENS BESTE: Foreldrene til Strøm Fjære var med til Ukraina. Selv karakteriserer hun dem som «verdens beste». Foto: www.team-andro.com / Matthias Busse Vis mer

Likevel er hun sikker på at Strøm Fjære vil lykkes dersom hun bestemmer seg for å prøve.

- Jeg har ingen problemer med å se henne for meg i USA. Det er der pengene ligger. Der kan man få en skikkelig sponsor, og markedet er så mye større enn her hjemme. Hun kan nå så langt hun bare vil, men det er er viktig å huske at hun også har denne muligheten om for eksempel to år. Det er ikke en engangs-mulighet, sier hun.

- Gå for det Strøm Fjære var ikke den eneste norske verdensmesteren i Kiev denne helgen. Også Christian Egner kunne ta med seg en gullmedalje hjem til Norge etter å ha forsvart tittelen i Athletics Fitness.

- Det var utrolig godt å kunne beholde tittelen i alle fall et halvt år til. Det var sesongens store mål. Absolutt alt stemte, sier han til Dagbladet.

<strong>OVERALL:</strong> Christina Strøm Fjære vant ikke bare sin egen høydeklasse. Hun tok også sammenlagtseieren. Foto: www.team-andro.com / Matthias Busse
OVERALL: Christina Strøm Fjære vant ikke bare sin egen høydeklasse. Hun tok også sammenlagtseieren. Foto: www.team-andro.com / Matthias Busse Vis mer

41-åringen har holdt på med kropppsbygging siden 1996, og er i ordets rette forstand en rutinert veteran. Egner kjenner også Strøm Fjære godt, og har følgende råd til henne om fremtiden.

- Mitt råd er så enkelt som «gå for det». Hun har alle muligheter til å lykkes. Det er selvfølgelig mange ting man må ta hensyn til med jobb og skole, men dette er riktig tidspunkt. Hun må nok flytte til USA - det er der det er størst. I Europa er det vanskelig å leve av det, men der borte er det kjempepopulært, sier Egner.

Bikini Fitness

• Bikini Fitness er en ny gren i Norge, og konkurransen ble for første gang arrangert her til lands høsten 2012.

• Vinneren i Bikini Fitness skal ha en komplett fysikk uten for store muskler. Sminke, antrekk og presentasjon er også viktig.

• Utøverne er organisert i Norges kroppsbygger- og fitnessforbund (NKF), som ikke er tilsluttet Norges Idrettsforbund.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer