Bikinikravet i strandhåndball er fjernet

Slutt på regel som Norge har kjempet mot.

SLUTT PÅ DETTE: Det er ikke lenger et krav om å spille i bikini. Foto: Igor Kralj/PIXSELL/NTB
SLUTT PÅ DETTE: Det er ikke lenger et krav om å spille i bikini. Foto: Igor Kralj/PIXSELL/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har besluttet å fjerne den omstridte bikiniregelen i strandhåndball, som blant annet Norge har kjempet mot.

Det skapte store overskrifter da Norge fikk bot for å spille bronsefinalen i EM i sommer i tights - som en protest mot regelen.

Styret i IHF innstilte i oktober på å fjerne regelen, og nå er det vedtatt av IHF-kongressen.

Kvinnelige beachhåndballspillere trenger fra neste år ikke lenger å spille i bikini, men møter krav om tettsittende singlet og kort, stram shorts.

Endringen innebærer at kvinnene slipper å spille i bikinitruse og -topp, men i stedet kan bruke singlet og kort shorts. Men det gjøres fortsatt forskjell på menn og kvinner i grenen.

- Man kan lure på hvorfor shortsene ikke skal være like. Det har jeg ikke et svar på, men i det store bildet er dette et veldig godt steg i rett retning, sa Norges håndballpresident Kåre Geir Lio til NTB tidligere i oktober.

Debatten rundt bikinikravet i beachhåndball tok virkelig fyr i sommer, da Norges kvinnelag i EM valgte å spille bronsekampen i kort shorts i stedet for bikinitruse.

Laget ble straffet med 15.000 kroner i bot, og det vakte sterke reaksjoner både her til lands og internasjonalt.

- Her sover de i timen. Det er skammelig og urimelig overfor jentene. Hver sommer jeg har vært president siden 2015, har jeg svart på spørsmål om dette og ikke snakket om medaljer de har hentet og gode forestillinger de har gjort, sa Lio til NTB om saken den gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer