COMEBACK: For noen år siden forsvant den av sikkerhetsmessige årsaker, men nå vil Skiforeningen ha bikkja tilbake i bakken.Foto: Scanpix
COMEBACK: For noen år siden forsvant den av sikkerhetsmessige årsaker, men nå vil Skiforeningen ha bikkja tilbake i bakken.Foto: ScanpixVis mer

Bikkja i bakken kan gjøre comeback

Skiforeningen søker firbeinte til Holmenkollen 11. mars.

Skiforeningen går nå aktivt ut og søker etter den nye bikkja i bakken, som etter mange års fravær skal gjøre comeback i Holmenkollen 11. mars.

Da er det verdenscuprenn i Kollen, og nå håper Mette Øines Habberstad i Skiforeningen at det skal være mulig å finne en egnet hund for det ærefulle oppdraget.

Bikkja i bakken var i utgangspunktet et uhell da en hund for over 50 år siden kastet seg inn i unnarennet i Holmenkollen i pausen mellom omgangene. Etter det ble bikkja et fast innslag på Holmenkoll-søndagen.

For noen år siden forsvant den av sikkerhetsmessige årsaker, men nå vil Skiforeningen ha bikkja tilbake og ber hundeeiere om å sende inn bilde og noen ord om bikkja via Holmenkollens Facebook-side eller via e-post.

I fjor ble bikkja i bakken for øvrig æret med en egen statue i Holmenkollen, utformet av Elena Engelsen.

(NTB)