- Bikkja var liten, men den var solid

«Fotballens sprøeste skader» er tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Dagbladet.no har tidligere skrevet om idrettens sprøeste skader, og denne uka fikk vi en god grunn til å puste nytt liv i lista.

Stokes stjerneving Liam Lawrence mister nemlig helgas oppgjør mot Portsmouth på grunn av en ankelskade, melder klubben på sine hjemmesider.


Men det er ikke en smell fra lørdagens hjemmetap for Chelsea eller en tøff takling på treningsfeltet som har satt Lawrence ut av spill, det er et ublidt møte med 26-åringens egen firbeinte venn.

- Han tråkket over da han skulle komme seg over hunden sin i trappa, sier Stoke-manager Tony Pulis.

Men Lawrence kan trøste seg med at han langt fra er alene. For fotballspillere ser ut til å ha en egen evne (eller bare nok fritid?) til å pådra seg sprøe skader.

Og målvaktene er jo de verste:

Chic Broadie, tidligere Brentford-keeper, fikk hele karrieren lagt i grus av en bikkje som stormet banen under en kamp i 1970. Hunden tok ut Broadies kne for godt, og keeperen selv oppsummerte episoden du kan se øverst i artikkelen sånn:

- Bikkja var kanskje liten, men den var solid.

- Bikkja var liten, men den var solid

De fleste kjenner Peter Schmeichel som en av Manchester United-historiens mest høylytte. Men de husker kanskje ikke United-målvakt Alex Stepney, som i 1975 måtte byttes ut i en kamp mot Birmingham fordi fikk kjeven ut av ledd da han skrek etter forsvarsrekka.

Den amerikanske målvakten Kasey Keller slo ut sine egne fortenner i 1998 da han skulle hente noen golfklubber ut av bagasjerommet på bilen, mens tidligere England-målvakt Dave Beasant fikk sin verste skade i karrieren da han mistet en flaske med salatdressing på ankelen sin.

Santiago Canizares gikk som kjent glipp av VM 2002 da han knuste en flaske med aftershave på badet, og et glasskår skadet foten hans.

Everton-keeper Richard Wright står for et ironisk høydepunkt. Wright vred ankelen mens han varmet opp ved siden av målet foran et FA Cup-møte med Chelsea. Hva skyldtes vridningen? Wright tråkket over i et treskilt som ba folk unngå å varme opp akkurat der.

Pass på hjemme

Mellom treningsøkter og kamper er det naturlig nok mye tid å slå i hjel for fotballstjernene. Og det er tydeligvis da det ofte går galt.

Rio Ferdinand måtte stå over Leeds-kamp i 2001 etter at han forstrakk en sene i kneet da han reiste seg etter mange timer med beina på bordet foran TVen.

Og Robbie Keane ødela visstnok kneet i et forsøk på å nå fjernkontrollen (denne lurer vi imidlertid på om er en liten røver, for både David Seaman og Carlo Cudicini dukker opp i ulike versjoner av samme historie... Eller kanskje det bare er en veldig vanlig fotballskade?).

Danske Allan Nielsen på sin side mistet flere kamper etter at datteren hans stakk ham i øyet, David Batty pådro seg an akilles-skade etter å ha blitt overkjørt av sin trehjulsyklende sønn, mens Barnsleys Darren Barnard fikk et opphold på fem måneder da han skled i valpetiss på kjøkkenet.

Arsenal-helt Charlie George kuttet en gang av sin egen finger med gressklipperen i hagen, og på 60-tallet mistet Englands Alan Mullery landslagets Sør-amerika-turné fordi han fikk en ryggskade mens han pusset tenna.

De fleste husker godt David Beckham, som måtte sy et par sting over øyet etter at Alex Ferguson i sinne sparket Ole Gunnar Solskjærs fotballstøvel i hans retning, men har du hørt om brasilianske Ramalho som måtte tilbringe tre dager i senga etter å ha svelget en stikkpille i et forsøk på å kurere tannverk?

Daværende Villa-spiss Darius Vassell står også for en klassiker. Vassell hadde fått en blodblemme under stortåneglen, og valgte å bruke en elektrisk drill for å prøve å få hull på den. Resultat: Infeksjon og operasjon.

..og feiringa

Mange sliter også ute på banen, og feiringer er tydeligvis et stort problem for ballgutta.

«Alle» vet at Ole Gunnar Solskjær fikk den karriereødeleggende kneskaden da han feiret Champions League-målet i 199, men hva med Thierry Henry, som skadet seg i 2000, da han slo cornerflagget i sitt eget ansikt i en scoringsfeiring?

I 2004 klarte Servette-spiller Paulo Diogo å få halve fingeren revet av da han satte gifteringen fast i et gjerde på vei for å feire en scoring med fansen.

Arsenals Steve Morrow kan også feire, han brakk armen da han falt av ryggen på Tony Adams etter ligacupseieren i 1993

Ubestridte klassikere:

Den kroatiske spissen Milan Rapaic mistet starten på en Hajduk Split-sesong etter å ha stukket seg selv i øyet med boardingpasset på flyplassen.

Aston Villas Alan Wright måtte selge sin 650 000 kroner dyre Ferrari fordi han fikk kneproblemer på grunn av plasseringen av gasspedalen - det var for langt ned for høyrebeinet.

Svein Grøndalens landslagsforfall før Norges møte med Finland i 1980 er også av de mest herlige. Grøndalen ringte landslagstrener Tor Røste Fossen og meddelte at han var uaktuell fordi han hadde blitt angrepet av en elg på joggetur.

Den siste historien vi tar med er egentlig ikke noe å le av, men den må nesten nevnes i denne sammenhengen: Den indonesiske fotballspilleren Mistar ble i 1995 drept da en horde med griser trampet over treningsbanen laget hans brukte før en cupkamp.

Kilder: BBC, Guardian, Daily Mirror, Dagbladets arkiv.

GODT SELSKAP: Ashley Cole klarte ikke stoppe Stokes Liam Lawrence i denne situasjonen, men Liams bikkje kan godt vise hvordan. Kanskje den har hunderøtter i Brentford?
PARFYMESMELL: Santiago Canizares gikk glipp av et VM på grunn av brudd på badet.
HJELP, VI FLYR: Milan Rapaic mistet sesongstarten med Hajduk Split på grunn av boardingpass i øyet.
REGELBRYTER: Målvakt Richard Wright er åpenbart bedre i møte med ivorianske spisser enn til å lese advarsel-skilt.
SKOGENS KONGE: Svein Grøndalen meldte forfall til landskamp etter et møte med en elg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer