STERKT LAG: Noe av det aller tøffeste for Therese Johaug (i midten), Kristin Størmer Steira (t.v.) og Marit Bjørgen denne sesongen blir å kvalifisere seg til OL-laget. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
STERKT LAG: Noe av det aller tøffeste for Therese Johaug (i midten), Kristin Størmer Steira (t.v.) og Marit Bjørgen denne sesongen blir å kvalifisere seg til OL-laget. Foto: Geir Olsen / NTB ScanpixVis mer

Bikkjeslagsmål blant langrennsjentene

Om OL-plassene.

- Løpere som vil til OL, må henge med sånn rimelig bra allerede fra start av, sier landslagstrener for langrennsjentene, Egil Kristiansen.

Han er trener for et norsk kvinnelag som på papiret aldri har sett bedre ut.

Ingen skadet Søndag reiser de til et nytt høydeopphold i Italia. Denne gangen til Val Senales. Samtlige løpere er friskmeldte. Marthe Kristoffersen er også tilbake i helt normal trening igjen.

- Hun har trøblet med en hofte, og det har gjort at hun ikke kunne løpe i en periode. Men kunne gå på rulleski og gjøre alt annet, sier Kristiansen til NTB.

Han melder om at status er god. Ingen er lenger skadet, og heller ingen er syke.

- Hard kamp - Det ser sterkt ut, og det kommer til å bli hard kamp om plassene på OL-laget. I utgangspunktet blir OL-laget tatt ut etter det siste NM-løpet i Molde. Det er ikke så altfor mange sjanser til å vise seg fram, og internasjonale løp blir vektlagt. Dessuten er det siste verdenscupløpet før jul og det første etter jul begge sprintrenn.

Kristiansen legger opp til pluss/minus seks løpere i Tour de Ski.

- Der vil løpere med sjanser i sammendraget bli prioritert. I den grad andre løpere blir tatt ut er det med tanke på enkeltrenn, sier Kristiansen.

Åpner på Beito Landslagstreneren melder at enkeltløpere har tatt steg framover også foran denne sesongen.

- Jeg synes at løpere som Kristin Størmer Steira og Marthe Kristoffersen har hatt en fin utvikling. Det hadde vært moro og fortjent om de hadde fått det til.

Sesongåpningen er som vanlig lagt til Beitostølen. Der blir det renn 22.-24. november. Helgen etter er det verdenscupåpning i finske Kuusamo.

(NTB)