Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bikkjeslagsmål om VM-plassene

29 dager før VM-hoppingen starter i Oberstdorf er det bikkjeslagsmål om de siste plassene på VM-laget.

Roar Ljøkelsøy er for lengst VM-klar, det samme er Sigurd Pettersen og Lars Bystøl. Daniel Forfang og Bjørn Einar Romøren er også såpass på gang at de kan få seg en ny Oberstdorf-tur i neste måned. Men fjerde- og femteplassen er åpne, og kan fort gå til Henning Stensrud, Tommy Ingebrigtsen eller Anders Bardal. Morten Solem er heller ikke helt ute av VM-bildet, selv om sjansene er små.

VM-lag om 16 dager

-  VM-uttakingen skjer etter v-cuprennene i Sapporo 5. og 6. februar. Ennå er ingen meldt på til mesterskapet i Oberstdorf 16. til 27. februar. Det beste som kan skje, er at vi får en haug med toppløpere å velge i. Navn kan vi ikke komme med i dag, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

Sju av de VM-aktuelle hopperne deltar i helgas v-cuprenn i Neustadt. Tommy Ingebrigtsen er hjemme og trener i Granåsen (i dag) og på Lillehammer (lørdag og søndag), mens Morten Solem bruker helga til å hoppe to COC-renn (kontinentalcup) i Bischofshofen. 29. og 30. januar er det v-cuprenn i Zakopane, før hopperne reiser til den endelige VM-uttakingen i Sapporo.

-  For Tommys del handler det om trygghet, og å finne den rette følelsen. Fortsatt trenger han en del hopp. Vi hadde håpet han skulle slippe det i år, men det må til denne vinteren også, sier landslagstrener Geir Ole Berdahl.

Tre VM-gull

Med tre VM-gull er Tommy «VM-kongen» av de ni Oberstdorf-aktuelle nordmennene.

-  Nå synes jeg det begynner å nærme seg. Han har funnet litt følelse og stabilitet, sier Berdahl.

-  Det blir vanskelig å holde Tommy hjemme under VM hvis han kommer i form, sier sportssjef Bråthen.

Anders Bardal er den første løperen som har greid å ta steget opp fra COC-laget til verdenscuplaget denne VM-vinteren. Etter to seirer i Planica og to tredje- og en sjuendeplass i Sapporo de siste 13 dagene, får han sjansen i Neustadt denne helga.

-  Den muligheten har jeg ventet på lenge. VM er det for tidlig å snakke om. Målet mitt nå er å hoppe godt i Neustadt, slik at dette ikke bare blir en enkelttur i v-cupen, sier Bardal til Dagbladet.

Opp tre kg


I likhet med Sigurd Pettersen (opp sju kilo) og Lars Bystøl (opp fem kilo), har han slitt ekstra grunnet den nye vektregelen.

-  For legge på meg de to-tre kiloene jeg måtte, har jeg løftet en del vekter i løpet av sommeren. Ekstratreningen gjorde at det tok litt lengre tid å finne den gode følelsen. Jeg har hoppet bra på trening, men det er først nå jeg har fått tatt ut kapasiteten min i renn, sier Bardal.

NY MANN I VM-DISKUSJONEN: Anders Bardal (22) fra Steinkjer sesongdebuterer denne helga i verdenscupen i Neustadt, hvor han ble fjerdemann sist vinter. Her sammen med landslagstrener Mika Kojonkoski.