Bil brøt sammen i beryktet tunnel - gjett hvem som tok jobben med å dytte

Landslagsgutta tok ansvar.

(Dagbladet): I går vant Per-Mathias Høgmos Norge en enorm seier i EM-kvaliken da det ble 1-0-seier borte mot Bulgaria.

I dag fikk Høgmos utvalgte seg en litt annen opplevelse.

Da laget satt i bussen på vei fra spillerhotellet i Sandvika i Bærum, på vei mot trening på Ulleval stadion klokka 18, fikk nemlig en bil foran motorstopp midt i den beryktede Smestadtunnelen på Ring 3 i Oslo.

- Kaos Det førte til bom stopp - helt til Håvard Nordtveit og de andre landslagsgutta tok saken i egne hender.

- Det var litt kaos på vei til treningen på grunn av en motorstopp inne i Smestadtunnelen. Det var ikke mulig for oss å komme forbi, så da meldte gutta seg frivillig til å løpe ut av bussen vår for å hjelpe til. Håvard Nordtveit var general for det hele, sier landslagets team-manager Jan Åge Fjørtoft til Dagbladet.

Ine B. Dalseg satt i egen bil i Smestadtunnelen og ante fred og ingen fare da den røde varebilen foran henne plutselig saknet farten og stoppet midt inne i tunnelen.

- Så kom han som kjørte ut av bilen og prøvde å dytte den inn til kanten på egenhånd. Det gikk selvfølgelig ikke. Etter kanskje femten sekunder kom hele landslaget løpende og begynte å dytte den, forteller Dalseg til Dagbladet.

- Tungt mot slutten Jan Åge Fjørtoft forteller at entusiasmen for å dytte forsvant litt underveis for landslagsgutta.

- Gutta dyttet bilen i vel 300 meter, noe de måtte for å få den ut av veien. Hadde de ikke gjort det, hadde vi vel stått der ennå. Det var oppoverbakke, så det var nok noen av gutta som syntes det var utrolig gøy i begynnelsen, men litt tungt mot slutten, humrer Fjørtoft.

Høgmo sto over Landslagets kommunikasjonssjef Svein Graff flirer også av veihjelpen fra landslagsgutta:

- Det var i god folkelig ånd. Gutta tok jo rollen som NAF eller Viking redningspatrulje, om du vil, sier han.

- Dere var ikke bekymret for noen akutte skader før søndagens kamp mot Kroatia?

- He-he, nei. Såpass må vi by på. Både spillere og en del fra støtteapparatet var med.

- Per-Mathias Høgmo også?

- Nei, noen måtte holde seg i bussen også.

I GÅR: De norske gutta kunne juble etter å ha slått Bulgaria 1-0. I dag fikk de en litt annen utfordring. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I GÅR: De norske gutta kunne juble etter å ha slått Bulgaria 1-0. I dag fikk de en litt annen utfordring. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer