Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bil inn blant publikum i Dakar-prologen

En ulykke førte til at prologen i Dakar-rallyet lørdag ble nøytralisert og alle deltakere fikk samme tid.

KRASJET: Den kinesiske sjåføren Guo Meiling forsvant ut av veien og inn blant publikum under Dakar-rallyet lørdag. Foto: AP Photo/Jorge Saenz
KRASJET: Den kinesiske sjåføren Guo Meiling forsvant ut av veien og inn blant publikum under Dakar-rallyet lørdag. Foto: AP Photo/Jorge Saenz Vis mer

Mini Cooper-bilen til kinesiske Guo Meiling forsvant ut av veien og inn blant publikum allerede etter seks kilometer fra start i Arrecifes. Ifølge de første rapportene ble fire mennesker skadd.

Fire ambulansehelikoptre, tre av arrangørens medisinske assistansekjøretøyer og åtte lokale ambulanser ble sendt til stedet.

- Skadde vil raskt bli fraktet til sykehus i området, sa arrangøren i en uttalelse.

Årets rally går over to uker i Argentina og Bolivia.

Blant deltakerne er nidobbel rallyverdensmester Sebastien Loeb. Han håper å kopiere Ari Vatanen, som i 1987 vant Dakar-rallyet i første forsøk. Det var da rallyet fortsatt gikk i Afrika og ble avsluttet i Dakar.

Bernhard ten Brinke i Toyota hadde beste tid på den 11 kilometer lange prologen, mens Loeb var 10. raskest. Tidene ble imidlertid som nevnt strøket som følge av ulykken.

Tittelforsvarer Nasser al-Attiyah håper å kjempe om seieren også i år. Andre rally-VM-kjenninger som Carlos Sainz og Mikko Hirvonen vil også være med i den kampen.

Første ordinære etappe avvikles søndag og går fra Rosario til Villa Carlos Paz.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media