TØFF DAG: Oscar Pistorius fikk en tøff dag i retten, hvor det blant annet ble vist fram et bilde av hans avdøde kjæreste dekket av blod. Foto: AP Photo/Alet Pretorius / NTB Scanpix
TØFF DAG: Oscar Pistorius fikk en tøff dag i retten, hvor det blant annet ble vist fram et bilde av hans avdøde kjæreste dekket av blod. Foto: AP Photo/Alet Pretorius / NTB ScanpixVis mer

Bilde av Reevas døde kropp ble vist fram i retten etter en glipp

Retten satte fram oppkastbøtte for Pistorius.

(Dagbladet): Oscar Pistorius fikk i dag en tøff dag i retten i Pretoria, på sakens niende dag.

Der står han tiltalt for å ha drept kjæresten Reeva Steenkamp med overlegg.

Han har fra før av innrømmet å ha skutt kjæresten i hans hus, men hevder han trodde det var en innbruddstyv som hadde låst seg inn på badet.

Kastet opp - igjen «Blade Runner» kastet opp mandag da bilder fra obduksjonen av Steenkamp ble vist fram i retten. I dag kastet han opp på nytt, etter en glipp i retten.

Da det ble gått gjennom bilder fra huset, dukket plutselig et bilde av Steenkamps døde kropp dekket av blod opp.

Bildet skulle tydeligvis ikke være en del av mappen som viste bilder av blant annet badet og av Pistorius sin protese med blodflekker, og ble raskt fjernet fra tv-skjermene i rettssalen.

En av skjermene som er plassert foran Oscar Pistorius ble slått av etter at han begynte å kaste opp.

Kritikk av rettsmedisineren Dagen startet med at rettsmedisiner Johannes Vermeulen fortsatte i vitneboksen.

Berry Roux, Pistorius sin advokat, forsøkte i sitt kryssavhør å så tvil om rettsmedisineren hadde tatt godt nok vare på bevisene som ble hentet inn hos den tiltalte.

Han mente også at Vermeulen ikke hadde tatt seg god nok tid til å undersøke åstedet.

Ellers gikk spørsmålene og svarene på mye av det samme det gikk på i går. Da fortalte rettsmedisineren at han mener at Pistorius ikke hadde på seg protesene, verken da han skjøt gjennom baderomsdøra, eller da han forsøkte å slå seg gjennom døra.

I retten i går viste Velmeuden hvordan han mente Pistorius sto på benstumpene da han forsøkte å slå ned døra med en cricketkølle.

At Pistorius sto på stumpene og skjøt støtter den tiltaltes sak, mens «Blade Runner» har selv sagt at han tok på seg protesene før han forsøkte å slå seg gjennom baderomsdøra etter å ha skutt fire skudd.

Møtte Pistorius på kjøkkenet Andremann i vitneboksen i dag var en annen av politiets rettsmedisinere, Schoombie Van Rensburg.

I retten gikk de gjennom en stor mappe med bilder fra huset til Pistorius, sånn det så ut da politiet kom til stedet.

Van Rensburg forklarte alt han så fra han kom, og mens han gikk gjennom huset. Da han ankom huset, forteller rettsmedisineren, at Pistorius befant seg på kjøkkenet.

- På kjøkkenet sto den hvite mannen som er tiltalt, som jeg senere fikk vite at var Pistorius. Han var veldig følelsesladet. Jeg spurte han om hva som hadde skjedd, men han svarte ikke. Han hadde tårer i øynene, forklarte Van Rensburg.

Pistorius hadde fraktet Reeva Steenkamp fra badet i andre etasje, ned trappa til førsteetasje, etter å ha slått seg gjennom baderomsdøra. Der er det hevdet at han forsøkte å stoppe blødningene ved å bruke håndklær.

Rifle på soverommet I retten ble det vist fram bilder av alle blodflekkene rundt omkring i huset, og rettsmedisineren fortalte om hvordan de kunne følge blodsporene opp trappen.

Også disse bildene så ut til å gjøre Pistorius kvalm, og retten tok sine forhåndsregler ved å sette fram en bøtte til den tiltalte.

Bilder fra soverommet til den tiltalte ble vist fram, mens rettsmedisineren forklarte hva bildene viste.

Blant det som ble vist fram var en svart rifle som Pistorius oppbevarte på soverommet, og et håndvåpen liggende på baderomsgulvet, nær flere store blodflekker.

Bilder fra inne på badet viste at vinduet til badet sto åpent, noe Pistorius tidligere har forklart at var grunnen til at han trodde det var en innbruddstyv som oppholdt seg der inne.

Rettsmedisinerens forklaring fortsetter i morgen.

 OPPKASTBØTTE:  Retten satte etterhvert fram en bøtte som Oscar Pistorius kunne bruke til å kaste opp i. Foto: EPA/ALET PRETORIUS/POOL/NTB Scanpix
OPPKASTBØTTE: Retten satte etterhvert fram en bøtte som Oscar Pistorius kunne bruke til å kaste opp i. Foto: EPA/ALET PRETORIUS/POOL/NTB Scanpix Vis mer