STERKE FØLELSER: Frankrikes president, Emmanuel Macron, slipper følelsene løs på VIP-tribunen. Bak til venstre sitter president Vladimir Putin og FIFA-president Gianni Infantino og bivåner det hele. Foto: Alexey Nikolsky / AFP / NTB Scanpix
STERKE FØLELSER: Frankrikes president, Emmanuel Macron, slipper følelsene løs på VIP-tribunen. Bak til venstre sitter president Vladimir Putin og FIFA-president Gianni Infantino og bivåner det hele. Foto: Alexey Nikolsky / AFP / NTB ScanpixVis mer

Bilde vekker oppsikt: Helt gal foran Putin

Frankrikes president, Emmanuel Macron, slipper følelsene løs på VIP-tribunen. Rett bak sitter Vladimir Putin.

  • Frankrike – Kroatia 4–2

MOSKVA (Dagbladet): Frankrikes president, Emmanuel Macron (40), tok fullstendig av da det gikk veien for Frankrike under VM-finalen i går. Et oppsiktsvekkende bilde tatt på VIP-tribunen viser hvordan presidenten jubler ellevilt.

Bak sitter Russlands president, Vladimir Putin, sammen med FIFA-president Gianni Infantino. Også Kroatias president, Kolinda Grabar-Kitarovic, befinner seg på VIP-tribunen.

REGN INGEN HINDRING: Alle de tre presidentene var sentrale under medaljeseremonien. Fra venstre: Vladimir Putin, Emmanuel Macron og Kolinda Grabar-Kitarovic. FIFA-president Gianni Infantino med VM-pokalen. Foto: NTB scanpix
REGN INGEN HINDRING: Alle de tre presidentene var sentrale under medaljeseremonien. Fra venstre: Vladimir Putin, Emmanuel Macron og Kolinda Grabar-Kitarovic. FIFA-president Gianni Infantino med VM-pokalen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Frankrike vant 4-2, i det som var en målrik finale som besto av mange elementer. Etter kampen på Luzjniki stadion i Moskva kysset Macron stjerneskuddet Kylian Mbappé på hodet.

- Merci (takk), skriver presidenten på Twitter.

Bildet er tatt av TASS-fotografen Alexey Nikolsky. Nå går det sin seiersgang på sosiale medier, og fotografen får skryt for å ha fanget inn et mektig øyeblikk.

Ifølge The Telegraph hadde Macron og Putin et møte før kampen. Der skal de ha blitt enige om at det er på tide at Russland og Frankrike legger til side vanskeligheter som forstyrrer relasjonen mellom landene.

Da kampen var i gang, ble behersket diplomatisk atferd lagt til side. Også Kolinda Grabar-Kitarovic var et oppkok av følelser underveis i kampen. Etterpå tok alle plass nede på podiet der medaljene skulle deles ut.

Da åpnet himmelens sluser seg over Luzjniki stadion. Et vanvittig regnvær førte til at sikkerhetsvakter ilte til med paraplyer. Men smilene var hele tida på plass.

- Dette er helt fantastisk. Vi spilte ingen stor kamp, men vi viste mental styrke, sier Frankrike-trener Didier Deschamps.

JUBEL: Flere tusen franskmenn møtte opp for å se VM-finalen utendørs i Paris. Slik så det ut under kampen. Video: AP / CNN Vis mer

- Vi scoret fire mål. Det har vært en lang vei. Men takket være hardt arbeid er vi nå verdensmester de neste fire åra.

Kampens beste spiller, Antoine Griezmann, var over seg av lykke i møtet med pressen:

- Jeg vet ikke helt hvor jeg er. Dette er stort. Det var en vanskelig kamp. Kroatia spilte en god kamp. Vi ser fram til å ta med trofeet til Frankrike.

Se heller ikke bort fra at det kan vanke en stemme eller to ekstra til Emmanuel Macron, som til de grader ble avbildet i forbindelse med suksessen.

I dag skal laget feires av det franske folk.