I OVERSKRIFTENE:  Cristiano Ronaldo raste mot det gule kortet i El Clasico søndag. Innfelt - bildet som flere spanske aviser trykker i dag - der stjerna tar seg på sine edlere deler. FOTO: NTB SCANPIX
I OVERSKRIFTENE: Cristiano Ronaldo raste mot det gule kortet i El Clasico søndag. Innfelt - bildet som flere spanske aviser trykker i dag - der stjerna tar seg på sine edlere deler. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

Bildeavsløring: Ronaldo hånet dommeren ved å klø seg i skrittet

- Liker du dette?

MARBELLA (Dagbladet): Cristiano Ronaldo (30) ble forbannet da han fikk gult kort for filming etter 37 minutter i El Clasico søndag.

Real Madrid-stjerna stormet inn i straffefeltet til Barcelona, og falt.

- Filming! mente kampens dommer, Antonio Miguel Mateu Lahoz.

Ronaldo var totalt uenig. Dette fikk alle med seg.

Det de færreste fikk med seg - også Dagbladets reporter som fulgte kampen i Barcelona - var det som skjedde i sekundene etterpå. På godt norsk tar han seg på balla.

Ifølge den spanske avisa Sport - og andre medier - roper han flere ganger:

- Liker du dette?

Ble filmet Episoden ble filmet av et kamerateam. Det siste døgnet er det blitt vist i programmet «La Goleada» på 13TV, og fulgt opp av andre spanske medier.

Du kan se en lenke til det som skjedde her.

Kenneth Fredheim kommenterte kampen på MAX i Norge. Til Dagbladet sier han at han ikke fikk med seg Ronaldos hån.

- Nei, jeg la ikke merke til det. Men det sier noe om presset og energien i et sånt oppgjør. Du tenker ikke like rasjonelt i alle situasjoner.

Barcelona vant 2-1.

- Hva synes du om det gule kortet?

- Jeg synes ikke det var åpenbart. Han var litt ute av balanse og gikk over ende.

Fredheim fortsetter:

- Jeg synes dommere gjør litt rare vurderinger. Hvis noen faller innenfor 16-meteren - og det ikke er straffespark - blir det automatisk gult kort. Det må være lov til å gå i bakken innenfor 16-meteren.

Glad i kort - Vi snakket litt om dommeren på forhånd, påpeker Fredheim.

- Det er en kortglad mann, og spørsmålet er hvor du legger linja i sånne oppgjør. Han hadde vel rimelig grei kontroll, og unngikk rødt kort, noe som har vært en gjenganger i sånne oppgjør.

- For Ronaldos del kan det virke som om han fikk en mental utladning etter utdelingen av «Gullballen» i januar. Samtidig er Lionel Messi i form, og det er påfallende å se hvordan de to aldri er i toppform på samme tid. Det er åpenbart at rivaliseringen mellom dem betyr mest for Ronaldo, sier MAX-kommentatoren.

Søndag kokte det i alle fall i topplokket. Og Real Madrid taper stadig terreng til Barcelona. Nå ligger laget fire poeng bak i gullkampen.

SINT:  Slik gjør Cristiano Ronaldo når han er misfornøyd med en dommeravgjørelse. Situasjonen ble fanget opp av 13TV i Spania.
SINT: Slik gjør Cristiano Ronaldo når han er misfornøyd med en dommeravgjørelse. Situasjonen ble fanget opp av 13TV i Spania. Vis mer