IKKE MATCHFIT: Etter de siste bildene av Tyson Fury å dømme, er han ikke helt matchfit ennå. Men han varsler et comeback i 2018. Foto: NTB Scanpix
IKKE MATCHFIT: Etter de siste bildene av Tyson Fury å dømme, er han ikke helt matchfit ennå. Men han varsler et comeback i 2018. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tyson Fury gjør comeback

Bildene av boksestjerna sjokkerte. Nå annonserer han comeback

Varsler tre storkamper i 2018.

(Dagbladet): Dagbladet skrev for ei uke sida at verdensmesteren i boksing, Tyson Fury (29), knapt er til å kjenne igjen:

Tydeligvis helt ute av matchform, virket det som om det nærmet seg slutten på karrieren for bokseren, som uttalte at han ikke hadde planer om å søke det britiske bokseforbundet om ny lisens.

Nå ser han ut til å ha snudd. Tyson Fury melder nemlig selv på Twitter at boksefansen kan vente seg tre store kamper i 2018:

- Er klar til å bokse igjen i april 2018 i en storkamp! Og igjen til sommeren og mot slutten av året. Tre store møter i 2018, skriver Fury på nettstedet.

Mannen fra Manchester var verdens beste bokser og høydepunktet var tittelkampen og seieren mot legenden Vladimir Klitsjko i november 2015.

Slet

Fury har tidligere vært åpen om depresjon og dopbruk.

Fury ble utestengt for bruk av narkotika. Ifølge britisk presse ble han tatt for kokain. Alt bråket bidro til at 29-åringen ga opp VM-beltene sine i fjor.

- Jeg håper Fury kommer tilbake. Og alt håp er ikke ute. Han er ung og utadvendt. Han er likt av mange og en fin representant for tungvekt. Det kunne blitt noen fine matcher mot Anthony Joshua (ny tungvektsmester), sa Roar Petäjämaa til Dagbladet i forrige uke.

Petäjämaa er tidligerere proffbokser og Viasat-ekspert. Han bokset 15 kamper som proff og vant alle. 10 var på knockout.

Han anslo at det kan ta 29-åringen minst seks måneder å komme tilbake i toppform.

- Og da må han gjennom en «detox». Han må bli kvitt alkohol og trene ekstremt mye. Det er ikke umulig at han kommer tilbake i en tittelkamp, sier Petäjämaa.

I TOPPFORM: Her har Tyson Fury nådd høydepunktet i karrieren: Seieren mot Vladimir Klitsjko i 2015, da han tok beltene i WBA, IBF og WBO. Foto: Reuters / Lee Smith
Livepic
I TOPPFORM: Her har Tyson Fury nådd høydepunktet i karrieren: Seieren mot Vladimir Klitsjko i 2015, da han tok beltene i WBA, IBF og WBO. Foto: Reuters / Lee Smith Livepic Vis mer

Ønsker Joshua-kamp

Fury har også lenge hatt et ønske om tittelkamp mot landsmannen Anthony Joshua som vant VM-kamp mot Vladimir Klitsjko tidligere i år.

Det har blitt mest snakk fra Furys side.

- Det er kun én kamp der ute. Den største kampen i verden og alle vet det. Det er tungvekt, og det er meg og AJ (Joshua). Ingen andre, sa Fury før sommeren.

- Stil former kamper, men jeg er sikker på at jeg kan slå AJ med en arm bundet bak på ryggen, sa Fury videre.

Kanskje er en av de tre kampene han annonserer mot nettopp Joshua.