Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bildene er verdiløse som bevis

Haugaland-treneren lover Bodø Håndballklubb bank i eventuell omkamp.

(Dagbladet.no): Bodø Håndballklubb har lagt inn protest etter at de søndag tapte en kamp der Haugaland på et tidspunkt sendte en spiller ekstra på banen - uten at dette ble straffet.

BHK sendte for sikkerhets skyld med videobilder av situasjonen, men nå viser det seg at disse er verdiløse for håndballforbundets (NHF) domskomite.

Frykter forskjellig behandling

Det er nemlig ikke praksis å vurdere video som bevis i norsk håndball (eller fotball, for den saks skyld), forteller NHFs dommeransvarlig Ove Olsen til Avisa Nordland (AN).

Årsaken er frykten for forskjellsbehandling, ettersom ikke alle kamper blir filmet.

- Skulle vi ha godtatt video som bevismateriale, ville det blitt ulik behandling av saker hvor kamper er filmet og kamper som ikke er filmet, sier Olsen til regionavisa i Bodø.

I stedet er det rapportene fra dommere, tidtaker og sekretær som vil legges til grunn for dommen i saken - og da altså bare hva de ulike aktørene så der og da.

- Vi har ikke sluttet å bli overrasket. Hvis forbundet nå velger å overse vårt bevis, så er det ikke bra - verken for oss eller for den alminnelige rettsfølelsen, sier BHK-trener Tobben Evjen til AN.

image: Bildene er verdiløse som bevis

Lover BHK bank i eventuell omkamp

For, at det var en spiller for mye på banen i en periode, innrømmer sjøl Haugalands trener Mika Nurmi, som tok ekstramannen av banen så snart han innså feilen.

Uansett frykter han ikke at laget hans skal bli straffet i etterkant.

- Først og fremst skal dommerne se det. De er kampledere. I tillegg er sekretariatet nøytralt, og det har som oppgave å holde rede på benkene, sier Nurmi til TV Haugaland.

Men i fjor måtte BHK spille en kamp om igjen etter at de gjorde seg skyldig i den samme feilen som Haugaland gjorde på søndag.

Og hvis håndballforbundet også bestemmer at denne kampen skal bli spilt om igjen?

- Da er de velkommen hit, og så skal vi banke dem med fem mål, lover Nurmi.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media