Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bildene NRK ikke kunne vise

Her er bildene NRK-sporten ikke kunne vise deg: Lennox Lewis slår knockout på Frank Botha.

Mange TV-seere sperret nok opp øynene under NRK-sportens reportasje fra nattens tittelkamp mellom Lewis og Botha. Tidligere viste ikke NRK proffboksing i det hele tatt, i kveld nøyde de seg med å fjerne høydepunktet. Lewis sin slagserie i andre runde som sendte «den hvite buffalo» i bakken ble nemlig klippet bort.

- Rettigheter for å vise kamper fra TV1000 avtaler får vi fra gang til gang, og denne gangen fikk vi ikke vise knockoutslagene. Vi synes allikevel at dette var en god løsning for begge parter, sier Jan Petter Salvestrand, vaktsjef i NRK-sporten, til Dagbladet.no.

Måtte støttes

Knockouten kom etter fem minutter og 39 sekunder. Botha kom seg riktignok opp på beina igjen når dommerne hadde telt til seks, en da var sørafrikaneren så omtåket og ustø at dommer Larry O'Connell bare støttet ham bort til sitt eget ringhjørne. Det var ingen vits i å fortsette kampen.

Dermed beholdt briten sine verdsensmestertitler i tungvekt i både WBC (World Boxing Council) og IBF (International Boxing Federation).

bjorn.k.bore@dagbladet.no

SENSURERT I: Lewis knocker ut Botha.
SENSURERT II: Botha går ned ...
SENSURERT III: .. og blir nede
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media