<strong>SKRAPA:</strong> Petter Northug ser utrolig slank og veltrent ut om dagen. Han har trent knallhardt i hele sommer, men avviser at vekta har krøpet nedover. Foto: Nina Hansen / Active Brands&nbsp;
SKRAPA: Petter Northug ser utrolig slank og veltrent ut om dagen. Han har trent knallhardt i hele sommer, men avviser at vekta har krøpet nedover. Foto: Nina Hansen / Active Brands  Vis mer

Petter Northugs kropp:

Bildene som forbløffer Northug-fansen

Sist uke la Petter Northug ut en video på Facebook. I kommentarfeltet deler fansen sin bekymring over skistjernens kropp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Nå er du altfor tynn, uten mat og drikke duger Northug ikke, skriver en.

- «Byn å et», oppfordrer en trønder.

En annen skriver enkelt og greit «Tynn Northug!! Spis!!».

- «Nu må du eta gut!!», kan vi også lese i kommentarfeltet under klippet på Northugs Facebook-side.

- Samme som før

Petter selv bare ler og avviser at han har gått ned i vekt.

- Det er det samme som før. Jeg blir aldri noe lettere. Jeg er fortsatt en av de tyngste i verdenscup-sirkuset.

- Så synet bedrar?

- Jeg er godt trent, det er jeg. Sommeren har vært solid treningsmessig. Jeg kjenner meg i godt slag og fin i kroppen.

<strong>VELTRENT:</strong> Petter Northug i Holmenkollen sist fredag. Humøret er på topp, det er ikke vekta. Foto: Nina Hansen
VELTRENT: Petter Northug i Holmenkollen sist fredag. Humøret er på topp, det er ikke vekta. Foto: Nina Hansen Vis mer

- Så dette er ikke noe forsøk på å bygge en lettere Tour de Ski-kropp?

- He-he, nei. Som jeg sa, så blir jeg ikke lettere. Men jeg skal være i godt slag og full av overskudd når Tour de Ski starter. Det blir et av sesongens høydepunkt, og ikke minst viktig med tanke på hva som skal skje i Lahti seinere på vinteren, sier Northug til Dagbladet.

Mer muskler

Også Petter Northugs personlige trener, Stig Rune Kveen, avviser at det er noen grunn til å bekymre seg om Northugs vekt.

- Vekta er den samme. Men det er nok litt mer muskelspill nå, sier Kveen til Dagbladet.

- Petter har ikke bevisst gått ned i vekt?

- Neida, men han har hatt en utrolig god treningssommer med svært mange gode økter. Han har som alltid vært svært nøye med kostholdet sitt. Da blir resultatet at han ser så veltrent ut som han gjør, sier Kveen.

<strong>FJOR SOMMER:</strong> Vi skal ikke påstå at Petter Northug så ut som en sumobryter sommeren 2015 heller, men det var i alle fall ikke like mange Facebook-følgere som mente han måtte spise seg opp den gangen...  Foto: Thomas Rasmus Skaug
FJOR SOMMER: Vi skal ikke påstå at Petter Northug så ut som en sumobryter sommeren 2015 heller, men det var i alle fall ikke like mange Facebook-følgere som mente han måtte spise seg opp den gangen... Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

- Saken er at Petter har vært veldig motivert og i svært godt humør i hele sommer. Han koser seg faktisk med alle disse øktene han gjennomfører. Og motivasjonen hans er tilbake på mesterskapsnivå.

- Han slapp seg kanskje ned et par prosent sist vinter, da det ikke var mesterskap, men nå er det ingen tvil om at motivasjonen er tilbake på det nivået den må ligge på for å lykkes i VM.

- Petter vet hvor han står og vet hvor han skal, sier Stig Rune Kveen til Dagbladet.

Ekstra høydedøgn

Kveen er heller ikke med på at Northug har lagt om treninga etter Martin Johnsrud Sundbys totaldominans sist vinter.

- Nei. Riktignok gikk Martin nesten skremmende fort, i alle fall tidlig på sesongen, men Petter vet godt hva han må gjøre for å være i stand til å konkurrere. Vi føler oss trygge på at vi er i rute dit.

- Dere har gjennomført rekordlange høydeopphold i sommer. Er det et eksperiment eller har dere kunnskap som tilsier at det er smart?

- Petter har jo enorm erfaring med høydeopphold etter hvert, og kan mye om responsen det gir. Vi hadde nok ikke ligget så lenge i høyden om vi ikke hadde hatt en mening med det, sier Kveen.

Matchvekt: 85 kilo

Nå trener Northug hjemme i Trøndelag, sammen med bror Tomas.

I oktober blir det et nytt høydeopphold i Val Senales før sesongen drar i gang på Beitostølen i november.

Der vil Petter Northug ifølge seg selv stå på startstreken med samme matchvekt som før - 85 kilo.

Men trolig enda litt mer veltrent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer