Håndball-EM i Sverige:

Bildene som kan være dårlig nytt før EM-starten. Thorir avviser at noe er galt

Kari Aalvik Grimsbø med støtteskinne før EM-premieren.

Live-published photos and videos via Shootitlive

  • Norge - Romania, kl. 20.45

HELSINGBORG (Dagbladet): Kari Aalvik Grimsbø (31) har vært en av Norges aller viktigste spillere i de siste mesterskapene og regnes som en av verdens aller beste målvakter.

Men et vondt høyrekne har vært et problem for Grimsbø.

Bilder fra treningene før EM-åpningen mot Romania viser at Grimsbø spiller med ei stor støtteskinne på høyrekneet - under buksa. Grimsbøs kne ble blant annet sjekket av fysioterapeut Janne Oppeim Søllesvik underveis på trening i går.

Nettopp dette kneet har skapt trøbbel for Grimbsø før - og kan i verste fall by på problemer igjen.

Vondt før EM

I EM 2014 ble målvakten skadd og sendt hjem fra EM på grunn av vondt høyrekne. Da ble det konstatert en sprekk i menisken. Grimsbø ble så meniskoperert på Ullevaal sykehus.

Bare måneder seinere, i mai 2015, fikk hun igjen problemer med høyrekneet der målvakten skal ha fått kneet ut av stilling under trening med klubblaget Györ.

Også rett før årets EM - nærmere bestemt i starten av november - var høyrekneet et tema da Grimsbø ble skadd i kamp mot Midtjylland.

Landslagsledelsen mente at alt var under kontroll.

- Jeg tror EM går helt greit for Karis del om ingen annen skade dukker opp. Den hun fikk nå heles helt greit, sa landslagslege Anne Froholdt til NTB i november.

Thorir: - Alle klare

Landslagstrener Thorir Hergeirsson sier til Dagbladet i dag at alle de 16 spillerne er friske og klare til kamp i kveld - uansett om de bruker skinner eller ikke.

- Alle er friske. Alle 16 er kampklare, sier Hergeirsson til Dagbladet.

Norge er kjente for å være godt representert blant keeperne. Til årets mesterskap ble Katrine Lunde vraket til fordel for Grimsbø og Silje Solberg. I sommer-OL var det derimot Solberg som røk til Lundes fordel. I tillegg til de tre nevnte har Emily Stang Sando representert Norge i mesterskap i EM 2014.

Norges åpningskamp mot Romania vises på TV 3.

Landslagets fysioterapeut eller lege er ikke tilgjengelig for pressen før etter kampen i kveld, får Dagbladet opplyst av landslagets mediasjef Halvor Lea.

Norges kamper i gruppespillet:

5/12: Romania

7/12: Kroatia

9/12: Russland