GEST: Manchester United-manager Jose Mourinho ble stående ute på gressmatta der han klappet foran den gjenværende United-fansen. Flere undrer på om dette var et farvel. Foto: NTB Scanpix
GEST: Manchester United-manager Jose Mourinho ble stående ute på gressmatta der han klappet foran den gjenværende United-fansen. Flere undrer på om dette var et farvel. Foto: NTB ScanpixVis mer

Man. United - Tottenham 0-3

Bildene som setter fyr på Mourinho-ryktene

Spekuleres på om Mourinho sa farvel med fansen.

Manchester United røk stygt med 0-3 hjemme mot Tottenham i Premier League i kveld, og på tribunen runget «Sacked in the morning» i retning United-manager José Mourinho.

Og scenene i minuttene etter kampslutt setter fyr i spekulasjonene. Rett etter at ydmykelsen var et faktum, gikk Mourinho bort til flere United-spillere og ga dem en trøstende klem.

Så gikk Mourinho plutselig rett bort til den gjenværende hjemmefansen der han ble stående i flere minutter samtidig som han klappet med hendene. En tydelig preget Mourinho ble stående i flere minutter, samtidig som han plukket opp et Manchester United-skjerf fra bakken og fortsatte det som så ut som en hyllest til fansen.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det har brent under føttene til manageren allerede i flere uker. Nå spekuleres det i at dette var et slags farvel til Old Trafford-publikummet.

- Kanskje dette fra Mourinho på slutten er et forsøk på å vise samhold, men hvem forsøker han å lure? Mourinho har hatt to år til å bygge et lag. Han må ta ansvar. Hans statistikk som manager er fantastisk, men akkurat nå er Manchester City og Liverpool på et annet nivå, sier BBC-ekspert Chris Sutton.

Ifølge Daily Mirror er det en rekke supportere som tolker Mourinhos gest som et farvel.

- Fansen står bak laget sitt. Jeg tror det har noe å si at Mourinho tar en runde blant fansen. Skaper dette samhold? Det er spennende hvordan det slår ut. Vi vet ikke. Mourinho er en mester til å skape samhold, og «oss mot alle», sier TV 2s Simen Stamsø Møller.

Ingen selvkritikk

José Mourinho selv tok liten selvkritikk i intervju etter kampen. Han var fornøyd med spillet.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi har jobba bra denne uka og vi spilte en bra kamp. Spillerne viste gode holdninger. Men det var noe som endret kampen, jeg vet ikke. Alle ser at ett mål endrer alt. Da det tredje målet kom, tok det livet av kampen. Vi tapte ikke denne kampen rent taktisk. Likevel tapte vi, sier Mourinho i intervju vist på TV 2.

- Dette laget står sammen, sier Mourinho videre.

Det har stormet rundt Mourinho denne sesongen, til tross for at det bare er spilt tre kamper i Premier League. Det ryktes om en turbulent sommer og internt misnøye. To strake tap - mot Brighton og Tottenham - bedrer neppe situasjonen.

Fornøyd

Tottenham har på sin side tre seirer. Tottenham-kollega Mauricio Pochettino var naturlig nok storfornøyd.

- Dette er et massivt resultat for oss, men vi vet at det er lenge igjen av sesongen. Nå må vi holde oss rolig, sier Pochettino.

United var best før pause mandag, men i annen omgang skiftet kampen fullstendig karakter. Scoring av Harry Kane og Lucas Moura (2) fikset seieren.

– Vi ville starte sesongen sterkt, og tre seirer på tre er fantastisk. Dette er et vanskelig sted å komme, og statistikken vår her er ikke god, så dette er stort, sa Kane.

Premier League:
Liverpool33007-09
Tottenham33008-29
Chelsea33008-39
Watford33007-29
Manchester City32109-27
Bournemouth32106-37
Leicester32015-36
Everton31206-55
Arsenal31025-63
Crystal Palace31023-43
Fulham31025-73
Brighton31023-53
Manchester United31024-73
Wolverhampton30213-52
Cardiff30210-22
Newcastle30122-41
Southampton30122-41
Burnley30123-71
Huddersfield30121-91
West Ham30032-90