Bildene som viser hvorfor bronsen var som gull for Tarjei

Setter medaljen høyere enn seks gull i VM og OL.

KONTIOLAHTI (Dagbladet): Tarjei Bø har mistet 28 renn de tre siste årene - som i sum utgjør en hel verdenscupsesong.

I oppkjøringen til årets VM holdt et forjølelsesvirus på å spolere hele VM-drømmen for eldstemann Bø, og først snaue to uker før mesterskapet fikk han klarsignal til å trene for fullt igjen.

VM-reprise? Men var det en som kunne klare å trylle fram noe i nærheten av toppform, tross en elendig oppladning, så er det nettopp han. Det beviste han ikke minst i VM i Nove Mesto for to år siden.

Da var Tarjei Bø ute det meste av sommeren og høsten på grunn av kyssesyke, men i VM vant han likevel tre gull, inkludert en fantastisk fellesstart den siste dagen.

I går var lillebror Johannes Thingnes Bø helt utilnærmelig på VM-sprinten i Kontiolahti, men Tarjeis bronsemedalje - 4,2 sekunder foran den sure fjerdeplassen (Simon Fourcade) var en prestasjon som også vakte oppmerksomhet.

Det var intet annet enn en oppvisning i vinnerkultur og hva som er mulig, bare man ønsker noe sterkt nok.

12 mesterskapsmedaljer - For meg var dette gull, selv om det er Johannes som er kongen, sier Tarjei Bø til dagbladet.

Bildeserien øverst viser hvordan 26-åringen tyner kroppen til det siste i jakten på sin 12. mesterskapsmedalje.

- Gullet i Nove Mesto smaker nok aller best, for det var en nesten lignende situasjon. Da hadde jeg også trøbbel i forkant, men vant gull. Men denne bronsen kommer på en god andreplass, sier han - og rangerer den dermed foran seks andre gullmedaljer - inkludert et OL-gull i stafett.

- Gir aldri opp Det var ikke lett å se VM-medaljør i mannen som gikk inn til 59. og 50. plass i sine to siste verdenscuprenn før VM, og som attpåtil måtte stå over prøve-VM i Holmenkollen - som skulle være generalprøven før VM i Kontiolahti.

- Jeg sier alltid at jeg aldri gir opp, og dere må snart begynne å høre på meg, sier Tarjei Bø etter VM-bronsen.

Med bronsen på mixed-stafetten på torsdag, så står Tarjei allerede med to medaljer på to starter.

- Alt er mulig - Skiskyting er en rar sport, hvor alt er mulig. Sommeren var fantastisk, med det beste nivået jeg har hatt noen gang, men i vinter har jeg nesten ikke fått gått noen ting. Men jeg har vært fokusert på å komme tilbake.

Han takker arrangøren for at de endret på startrekkefølgen før sprinten. På grunn av de løse og tunge forholdene ble det besluttet at de presumptivt beste skulle få starte først, slik at de fikk de beste forholdene.

- Det var bra for meg og andre sterke løpere, sier han.

- Oss mot resten av verden Bø-guttas gull og bronse på sprinten går også inn i historien. I VM-historien har to brødre aldri tidligere stått sammen på seierspallen etter et individuelt løp.

Tarjei snakker varmt om forholdet til lillebror Johannes og hvor mye de betyr for hverandre.

- Vi elsker å konkurrere og fighte mot hverandre, men samtidig er det alltid oss to mot resten av verden. Det er en stor dag for oss å slå nesten hele verden. Det var bare Nathan som kom mellom oss, sier han.

Felles drøm Allerede da Johannes begynte å vinne mye som junior i 16-17-åralderen begynte de å drømme om at de en dag skulle stå sammen på seierspallen i et stort mesterskap.

Den tanken synes de er hyggelig å tenke om dagens jaktstart også, hvor Johannes går ut 12,1 sekunder før sølvvinner Nathan Smith og 25,3 sekunder før storebror Tarjei.

- Målet mitt er å holde følge med Johannes jaktstarten, sier Tarjei Bø.

I så fall vil Bø-gutta skremme resten av verden en gang til.