- Bildene var ikke så fine

Men Riise har en spesiell grunn til å stille opp for kreftsaken.

BISLETT (Dagbladet.no): Av alle gode saker John Arne Riise, som Premier League-spiller, blir bedt om å hjelpe, er antirøyk noe han brenner spesielt for.

- Min pappa døde jo av kreft, og da gjør det at denne saken står sterkt når jeg blir spurt om å bidra med noe, sier han til Dagbladet.no.

- Fantastisk opplevelse

For to uker siden var 27-åringen på en rundtur i Roy Castle Lung Cancer Foundations lokaler, noe han opplevde som mer enn bare plikt.

- I Premier League må forskjellige spillere stille opp for forskjellige kampanjer, og jeg fikk da støtte en kampanje mot røyking, forteller Riise.

- Jeg fikk være med inn i laboratoriet og se hvordan de jobber for å finne ut om lungekreft og alt sånt, og det var en fantastisk opplevelse, fortsetter han.

- Noe jeg virkelig står for

I forbindelse med besøket fikk han også møte noen av de unge aktivistene i Anti-Tobacco Youth Campaign (ATYC). 

- IKKE FINE: Det sier John Arne Riise om bildene som ungene i Anti-Tobacco Youth Campaign har laget ved hjelp av en digital trynevrenger. Men han likevel ingen problemer med å stille sitt ansikt til disposisjon i kampen mot røyk. Foto: ATYC/LIVERPOOL ECHO/DAGBLADET.NO
- IKKE FINE: Det sier John Arne Riise om bildene som ungene i Anti-Tobacco Youth Campaign har laget ved hjelp av en digital trynevrenger. Men han likevel ingen problemer med å stille sitt ansikt til disposisjon i kampen mot røyk. Foto: ATYC/LIVERPOOL ECHO/DAGBLADET.NO Vis mer

Samtidig stilte han også sitt kjente ansikt til disposisjon for en nettbasert trynevrenger, som skal vise konsekvensene av røyking. Han måtte le da han fikk se resultatet.

- Det var utrolig interessant å møte ungene som jobbet med dette for å komme fram med et budskap. Bildene var ikke så fine, som jeg fikk se, men dette er noe jeg virkelig står for - og det var lærerikt å være med på, fastslår Riise.

- Hjelper gjerne

Han har tidligere vært å se med Lance Armstrongs gule armbånd mot kreft, men kreft- og antirøyk-saken er likevel ikke den eneste han er villig til å gjøre en innsats for.

- Vi blir spurt om det meste, og jeg tror de fleste er interessert i stille opp for kampen mot sult og nød, barnemishandling - og også for kreftsaken, sier han. 

- Vi stiller opp på mye - og så lenge vi er i en posisjon der vi kan hjelpe, gjør vi selvfølgelig det.

- Bildene var ikke så fine