Bildene vekker oppsikt: «At Pochettino poserer likt har moret, men også forvirret supportere»

Spurs-managerens poseringer under kontraktsmøter har ført til flere konspirasjonsteorier

VELDIG LIK: Mauricio Pochettino er nesten helt lik på alle bildene, som er tatt med noen ukers mellomrom. Foto: Tottenhams offisielle hjemmeside
VELDIG LIK: Mauricio Pochettino er nesten helt lik på alle bildene, som er tatt med noen ukers mellomrom. Foto: Tottenhams offisielle hjemmeside Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Tottenham-fansen kan glede seg over at flere sentrale spillere har signert nye langtidskontrakter denne sommeren. Det gjelder spillere som Dele Alli, Christian Eriksen, Eric Dier og litt mer ukjente Harry Winks.

Sist i rekken er venstreback Danny Rosé, som skrev under på en ny kontrakt onsdag. I dag kom også beskjeden om at Kyle Walker har skrevet under på ny kontrakt.

Hvis du ser nøye på bildene fra kontraktsigneringene, vil du se at manager Mauricio Pochettino er omtrent helt lik på alle bildene. Håret, skjegget, poseringen og smilet er tilsynelatende det samme.

Fotballskribent Ben Lyttleton er blant dem som har merket seg det samme. Lyttleton har rundt 31 000 følgere på mikrobloggtjenesten Twitter, og la ut en melding hvor han skriver at Pochettinos hår, skjeggvekst og dress er «bemerkelsesverdig lik» på alle bildene.

Flere teorier

Så hva er grunnen til dette? En av teoriene er at alle signeringene ble utført på samme dag, og at de seinere har blitt porsjonert ut. The Guardian-journalist Daniel Harris lanserer denne teorien på Twitter.

Og han er ikke den eneste.

I så fall skrev ikke Tom Carroll under samme dag som de fem øvrige. Den dagen hadde Pochettino nemlig på seg en treningsgenser, viser Tottenham offisielle Twitter-konto.

Kanskje dressjakka var til rens?

Andre har lansert en teori om at det ikke er Pochettino som poserer på bildene, men at det er en pappfigur som brukes for anledningen. Vi har hørt bedre forslag.

- Forvirret supportere

Dele Alli skrev under på en ny seksårskontrakt med klubben bare dager etter at Tottenham tapte sin første Champions League-kamp på Wembley mot Monaco.

Var det planlagt for å komme med en god nyhet etter et sviende nederlag?

«Tilfeldig? Sannsynligvis», skriver den engelske avisa The Telegraph.

Avisa antyder heller på ingen måte at Tottenham har forsøkt å lure fansen.

«Men at Pochettinos poserer likt på hvert foto har moret, men også forvirret supportere», skriver avisa.

Det hører med til historien at tidligere Tottenham-spiller Alex Pritchard hadde Pochettino på sin høyre side da han skrev under ny kontrakt i august 2015. Det kan ha vært et dårlig tegn, for han dro til Norwich før inneværende sesong.

Enkel forklaring?

Den mest sannsynlige forklaringen er nok så enkel som at Pochettino har en fast dress han bruker når han skal fotograferes med spillere som har signert kontrakt, og at han har en favorittpositur. Det vil også si at han er svært nøye med barberingen og hårsveisen.

På en video som ble tatt da Christian Eriksen ble fotografert viser det seg at Pochettino har på seg en treningsbukse under dressjakka. Det styrker teorien om at han har den samme jakka liggende i nærheten under hvert kontraktsmøte.

Men før det kommer noe offisielt fra klubben, vil konspirasjonsteoriene leve videre i beste velgående.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer