Zion Williamson

Bildene vekker oppsikt

Supertalentet Zion Williamson (21) hånes etter oppsiktsvekkende bilder.

VEKKER OPPSIKT: Zion Williamsons form har skapt reaksjoner. FOTO: Derick Higle / AP
VEKKER OPPSIKT: Zion Williamsons form har skapt reaksjoner. FOTO: Derick Higle / AP Vis mer
Publisert

Zion Williamson (21) har lenge vært en stor stjerne i basketverden.

Ungguttens første sesong i den amerikanske basketballigaen (NBA) var preget av skader, men i andre sesong blomstret han og bidro med hele 27 poeng i snitt per kamp. Det var nok til å lande ham en plass i den høytidelige «All-Star»-kampen.

En av hans sterkeste sider er den enorme fysikken han besitter, som gjør at han enkelt har kunnet komme seirende ut av dueller med motspillere.

Den samme fysikken vekker nå oppsikt etter at et en ny video har gått rundene på nettet. Videoen viser Williamson som varmer opp før en kamp mot New York Knicks søndag forrige uke.

Til tross for at han ikke spilte kampen, har han blitt en snakkis og hånes nå på sosiale medier.

NBA-legenden Walt Frazier er kommentator for laget New York Knicks sin egen kanal, og etter kampen valgte han å kommentere på 21-åringens kropp.

- Han har lagt på seg veldig mye. Han må få de kiloene bort. Han er kun 21 år gammel, men sliter allerede med vekten, sa han på en lokal sending.

En annen som har reagert sterkt på vekten til Williamson er legenden Charles Barkley, som blant annet ble kjent som den store stjernen på USAs «Dream Team» under OL i 1992, sammen med Michael Jordan.

I «Inside the NBA»-studioet spøkte han først med at Williamson var et resultat av at ham og kollega, og NBA-legende, Shaquille O'Neal «hadde fått barn», før han kom med noen velvalgte ord.

- Først og fremst, jeg er bekymra. Jeg er veldig bekymra. Jeg er kritisk, men det er hva det er, sa Barkley, som selv var åpen om at han slet med vekta da han spilte.

LEGENDE: Charles Barkley uttrykker bekyrming for vekta til Zion Williamson. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP, File
LEGENDE: Charles Barkley uttrykker bekyrming for vekta til Zion Williamson. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP, File Vis mer

- Han er allerede skada, og det skal du ikke være når du er ung. Han har operert beina sine før, og nå har han brukket foten. Han må lære seg å kontrollere spisevanene sine, selv når han er ute med skade.

Videre understreket han at det er på tide at noen tar ansvar for den unge superstjernen.

- Noen må være voksen nok der nede, og si til han; «hei, kom deg i form!» Alle stresser med at han kan dra dersom laget får til noe, men laget kommer ikke til å få til noe dersom han er skada hele tiden, sa Barkley.

Ifølge Bleacher Report har 21-åringen nådd en vekt på over 135 kg, ledelsen i hans klubb, New Orleans Pelicans, er bekymret for at kan lede til skader. Et punkt idrettsforsker Rajpal Brar sier enig i.

TRANSFORMASJON: Zion Williamson avbildet i mars 2020 under en kamp mot Miami Heat. FOTO: Rusty Costanza / AP.
TRANSFORMASJON: Zion Williamson avbildet i mars 2020 under en kamp mot Miami Heat. FOTO: Rusty Costanza / AP. Vis mer

- På et eller annet punkt må noen ha en ærlig samtale med Zion om hans helse og fysiske form, skriver han på Twitter.

Tidligere lagkamerat J.J Redick deler bekymringene.

- Jeg ville vært mer bekymret for helsa hans enn at han skal forlate klubben. Han må komme seg i bedre form, det er ingen hemmelighet, sa han på ESPN.

Williamsons vekt har lenge vært et diskusjonstema, og i en podcast-episode med Redick sier mannen selv at han er klar over at han kan forbedre seg.

- Jeg tror jeg kan nå et nytt nivå når det kommer til min form og kondisjon, men det handler om å finne en balanse. Jeg vil ikke miste mye vekt, for så å kjenne at jeg ikke føler meg sterk lenger og ikke kan gjøre ting jeg gjør nå, sa han i en episode av Redicks podcast, The J.J Redick Podcast tidligere i år.

SEPTEMBER: Zion Willamsson i september. Foto: NTB
SEPTEMBER: Zion Willamsson i september. Foto: NTB Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer