Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bildet av 44-åringen i tunnelmørket forbløffer: - Jeg trenger deg hele døgnet

Jaromir Jagr fortsetter å imponere.

IMPONERER OG FASCINERER: Jaromir Jagr (44) fortsetter å herje i NHL, og ser nesten ut som en mann upåvirket av aldring. Foto: NTB Scanpix/THE CANADIAN PRESS/Paul Chiasson
IMPONERER OG FASCINERER: Jaromir Jagr (44) fortsetter å herje i NHL, og ser nesten ut som en mann upåvirket av aldring. Foto: NTB Scanpix/THE CANADIAN PRESS/Paul Chiasson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Her hjemme har vi latt oss imponere av Ole Einar Bjørndalen, som 42-åring skal han ikke bare få unge, han skal fortsette satsingen mot OL i 2018.

Over i USA er det en enda eldre idrettslegende som nekter å innta godstolen.

Mange av oss ikke-like-hockeyfrelste husker Jaromir Jagr som en av stjernene i EAs hockeyspillserie på 90-tallet, men 20 år senere er 44-åringen fortsatt blant NHLs aller største profiler.

I går la tv-kommentator Chris Cuthbert ut et bilde på Twitter som kanskje sier noe om hvorfor: Bare en halvtime etter at Jagr og hans Florida Panthers tapte 3-1 for Ottawa Senators, fikk Cuthbert øye på noen i tunnelene under stadion.

- Kampen over for 30 minutter siden og den 44 år gamle legenden trener spurter med motstand i gangene, kommenterte han.

Trener når han føler for det Og bildet lyver på ingen måter ikke. New York Times skriver denne uka en lang sak om Jaromir Jagr og hans vei mot enda et playoff, og der forteller tsjekkeren litt om hvordan han tenker for å fortsatt kunne være på topp.

- Hvis jeg vil trene, så må jeg være mentalt klar for det, sier Jagr.

- Jeg vil gjøre det selv, ikke fordi noen ber meg møte på trening klokka ni om morgenen. Hva om jeg ikke føler meg klar klokka ni? Jeg gjør det jeg trenger å gjøre når jeg trenger å gjøre det.

Det betyr for eksempel løpetrening etter kamp i motstanderens ganger. Og mannen som må stille når Jagr ønsker det, er Panthers' fysiske trener Tommy Powers. Da Florida-laget hentet Jagr i fjor, fikk han beskjed om å glemme frikveldene.

- Han kom til meg og sa: «Jeg trenger deg 24 timer i døgnet, sju dager i uka. Kan du gi meg det?», forteller Powers til New York Times.

Og nå stiller han når Jagr ber om det, avbryter planer og tar med dama, for eksempel.

Alltid bedre form Samtidig fortsetter Jaromir Jagr å levere på isen, nå er han oppe i 27 scoringer for sesongen, han har 749 totalt i karrieren.

- Jeg har alltid villet være sikker på at jeg er i bedre form enn fyren jeg spiller mot. Jeg visste at når tredje periode dukket opp, så var det umulig for dem å holde følge med meg etter all treningen. Jeg var den samme fyren i siste minutt som jeg var i første, sier Jagr om sine tidligere år.

Nå går det litt langsommere - selv for ham - og minuttene per kamp har blitt færre.

- Det går ikke å gjøre det på den måten lenger. Du må vite hvordan du skal bruke spillet ditt, hvordan treneren vil bruke deg, sier 44-åringen.

Som scoret Floridas eneste mål i tapet for Ottawa i går.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!