Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bildet av Arsenal-spilleren skaper følelser: «Det tristeste bildet denne sesongen»

En tilsynelatende nedtrykt Santi Cazorla (33) forlot Wembley-gresset sist.

HØYDEPUNKTER: Se alle høydepunktene fra Ligacup-finalen der Manchester City slo Arsenal 3-0. Video: Viasat
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Manchester City-spillerne sørget i går for at manager Pep Guardiola fikk sitt første trofé som manager for de lyseblå. Arsenal ble sendt hjem fra Wembley med hele 0-3 i sekken i Ligacupfinalen.

Etter kampen var det nok mange rådville Arsenal-supportere som tenkte tilbake på en svunnen tid da London-laget var det beste laget i England. Og det var særlig ett bilde fra gårsdagens som skapte følelser blant Arsenal-fansen.

Den London-baserte journalisten Mattias Karén dekker Arsenal for ESPN og var ringside på Wembley under gårsdagens finale. Etter at røyken hadde lagt seg og spillerne hadde gått i garderoben, var det en ensom Arsenal-spiller som sto igjen på gressmatta.

Santi Cazorla (33) var blant de første som tok seg inn på gressmatta for å trøste lagkameratene etter tapet. Han var også den aller siste spilleren som forlot gressmatta. Han så ut som en nedtrykt mann der han tuslet med hendene i lomma.

«Santi Cazorla på banen etter at alle Arsenal-spillerne har dratt. Det er som om han bare ønsker følelsen av å være på banen igjen», skrev Karén til bildet, som har fått nærmere 17 000 interaksjoner på Twitter.

Hjerteskjærende

Etter at journalisten hadde lagt ut bildet, rant det inn med kommentarer. Her er et utdrag av dem:

«Det tristeste bildet denne sesongen. Santi Cazorla på Wembley-gresset etter Carabao Cup når resten av troppen har gått i garderoben. Han ville gitt alt for å spille i dag.»

«Jeg kan garantere at til og med Cazorla i denne situasjonen ville kjempet mer enn alle Arsenal-spillerne i dag.»

«Santi Cazorla på banen alene, lenge etter sluttsignalet, er det tristeste jeg noensinne har sett.»

«Hjerteskjærende.»

«Santi Cazorla etter kampen. Jeg føler med denne mannen.»

«Santi Cazorla går rundt på Wembley etter kampen. Vi trenger ham tilbake, han er den beste fotballspilleren i Arsenal, og dersom du er uenig er ikke fotball noe for deg.»

«Cazorla var en av de beste Arsenal-spillerne for noen år siden. Jeg hater dette.»

Og det er ikke bare Arsenal-supporterne som blir lei seg av å se på bildet.

«Jeg holder med Chelsea, men dæven dette er trist», skriver en bruker.

«Jeg gråter og jeg er ikke engang fan av Arsenal», skriver en annen.

Historien bak

Santi Cazorla har kun spilt 23 ligakamper for Arsenal de siste tre sesongene. De tre første sesongene i klubben spilte han 38, 31 og 37 ligakamper - et bevis på hvor viktig han var for Arséne Wenger.

Spanjolen gikk fra å være en av de viktigste spillerne på Emirates, til å knapt røre en ball. Denne sesongen har han ikke spilt et eneste minutt i Premier League.

Særlig alvorlig har en akilleskade vært. Wenger uttalte blant annet i november at skadeproblemene til Cazorla «er de verste han har sett».

- Det startet med en liten smerte i akillessenen og har blitt verre og verre. Jeg vet hvor mye Santi Cazorla elsker å spille fotball og han elsker å være på banen hver dag og jeg syns synd på ham for det som skjedde fordi det er utrolig, uttalte Wenger på en pressekonferanse.

Risikerte amputasjon

I et intervju med avisa Marca forteller Cazorla at han faktisk risikerte å måtte amputere foten eller at han aldri ville kunne gå igjen. Cazorla er operert åtte ganger for akillesskaden han pådro seg i oktober 2016.

Han måtte blant annet transportere hud fra underarmen til foten. Du kan se bilde av resultatet under her:

- Legen sa at jeg burde være glad om jeg kunne gå med sønnen min i hagen igjen, fortalte Cazorla til Marca.

Før gårsdagens finale kom Cazorla med følgende videohilsen til Arsenal-fansen:

33-åringen håpte opprinnelig å være tilbake på banen igjen i januar, men comebacket har latt vente på seg.

Kontrakten hans med Arsenal går ut til sommeren, og Wenger har ifølge Sky Sports uttalt at kontrakten kanskje ikke vil fornyes på bakgrunn av skadeproblemene.

- Det er en komplisert situasjon fordi vi elsker ham først og fremst, og dernest er han en fantastisk fotballspiller, uttalte Wenger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!