BLIR VÆRENDE: Det har blitt skrevet mange spaltemetere om at Alexis Sanchez angivelig skal ønske seg bort fra Arsenal. - Samme kan det være. Han blir værende, sier Wenger. Foto: NTB Scanpix
BLIR VÆRENDE: Det har blitt skrevet mange spaltemetere om at Alexis Sanchez angivelig skal ønske seg bort fra Arsenal. - Samme kan det være. Han blir værende, sier Wenger. Foto: NTB ScanpixVis mer

Wenger om Sanchez

Bildet av Arsenal-stjerna ble en snakkis. Slik svarer Wenger

- Det er ikke noen utvikling, det er det samme, han blir værende.

Arsenal - Benfica 5-2 (2-2)

LONDON (FourFourTwo): Arsenal hadde få problemer med å senke Benfica i London-lagets første kamp i det som etter hvert har blitt tradisjonsrike Emirates Cup.

Theo Walcott ble tomålsscorer i oppgjøret, hvor også Olivier Giroud og Alex Iwobi fikk nettkjenning. Den siste scoringen satte Lisandro Lopez i eget nett.

En som glimret med sitt fravær var superstjerna Alexis Sanchez, som egentlig skulle ankomme London i morgen, for deretter å trene med lagkameratene samme dag. På pressekonferansen etter kampen forteller Arsenal-manager Arséne Wenger at det har blitt forandring i planene.

- Han har influensa. Jeg har sendt tekstmeldinger med ham i går. Han kommer tilbake så fort som mulig. Vi var i kontakt med ham og legen hans. Han har ikke noen store problemer, men han kommer ikke tilbake i morgen, han kommer tilbake på torsdag, sier Wenger.

Selv om Arsenal til tider spilte glitrende angrepsspill mot Benfica, dreide store deler av pressekonferansen seg om Alexis Sanchez. For chileneren la ut et bilde av seg selv iført skjerf sammen med hunden sin på Instagram, med meldingen «syk».

Bildet førte til nye spekulasjoner rundt søramerikanerens framtid i klubben. Sanchez fikk forlenget fritid etter deltakelse i sommerens Confederations Cup, og engelske medier spurte seg om han virkelig var syk, eller om det lå noe annet bak bildet.

Enfermo 😢🌡💉🤒🤧 sick 🤒🤒🤒🤒🤒

A post shared by Alexis Sanchez (@alexis_officia1) on

- Deres jobb er å være mistenksomme. Deres jobb er bygget på mistro og min jobb er bygget på tillit. Så det er derfor jeg foretrekker å være på min side, sier Wenger om saken med et stort smil om munnen.

Da en journalist spurte hva som stod i tekstemeldingene som ble sendt mellom duoen, svarte Wenger:

- Jeg kan ikke avsløre overfor deg hva han sier til meg hele tiden, nei. Jeg vil ikke avsløre noe som er en del av en personlig samtale.

Ingen utvikling

Manageren forteller at kommunikasjonen mellom ham og Arsenal-juvelen foregår på engelsk, og at det ikke er noe nytt i saken.

- Det er ikke noen utvikling, det er det samme, han blir værende, sier Wenger, som svarer «selvfølgelig» på spørsmål fra en journalist om Sanchez fortsetter i klubben.

Manageren vil ikke si noe om han vil ha et møte med Sanchez så fort han setter føttene i Londons gater.

- Jeg kan ikke hele tiden snakke om det. Vi har møter med alle spillerne, sier Wenger.

Det har vært sommerens store snakkis: blir Alexis Sanchez værende på Emirates eller ikke. Han blir stadig linket til storklubber som Paris Saint-Germain og Manchester City, som står klare med åpne hender dersom Arsenal skulle være villige til å slippe ham.

Fokuserer ikke på det

Midtstopper Per Mertesacker svarer dette på spørsmål fra FourFourTwo om hvordan overgangssagaen påvirker spillergruppa:

- Jeg mener vi har to gode ellevere her i dag og vi forbereder oss godt foran en ny viktig sesong. Vi kan ikke bare konsentrere oss om én spiller. Det fungerer ikke slik. Alle vil at han skal bli, for han er en spiller som har x-faktoren. Forrige sesong spilte han noen utrolige kamper og var en dominerende målscorer, så vi fokuserer ikke så mye på det. Det er en ny sesong og vi har hentet nye spillere, som vi prøver å fokusere på og implementere i laget. Det er viktig for oss. Med en ny lagoppstilling og et nytt system har vi en stor jobb å gjøre. Å bare fokusere på én spiller er ikke måten denne klubben drives på.

Det er fortsatt mer enn en måned igjen av sommerens overgangsvindu, og siste ord i denne saken er definitivt ikke sagt. Som Arsenals pressesjef selv sa i dag:

- Vi snakker mer om denne saken i morgen.

Arsenal møter Sevilla i Emirates Cup søndag 17.20 norsk tid.