Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bildet av Lina (22) tar av etter VM-tapet

- Et symbol på skuffelsen.

TRIST: Dette bildet av svenske Lina fikk massiv oppmerksomhet etter Sverige - England. TV-profilen Piers Morgan delte det i sosiale medier. Skjermdump BBC
TRIST: Dette bildet av svenske Lina fikk massiv oppmerksomhet etter Sverige - England. TV-profilen Piers Morgan delte det i sosiale medier. Skjermdump BBC Vis mer

Sverige røk ut av kvartfinalen i fotball-VM mot England i går med 0-2 og både svenske spillere og tilskuere var skuffet.

Mot slutten av kampen zoomet et TV-kamera inn på en tilskuer som med et trist og tomt blikk så ut over Cosmos Arena i Samara.

Det fanget den britiske TV-profilen Piers Morgan opp, og han publiserte et bilde av den kvinnelige supporteren på Twitter med teksten S.O.S. (det internasjonale nødsignalet med morse). Bildet nådde ut til Morgans 6,5 millioner følgere og ble delt videre av flere.

Men hvem var egentlig denne kvinnen i svensk drakt som på tribunen?

Svenske Expressen har sporet opp kvinnen som heter Lina Lundqvist (22).

- Det føles som jeg er blitt et symbol på skuffelsen, sier Lina Lundqvist, når hun blir konfrontert med bildet av seg selv.

Bildet av Lina nådde også ut til noen av Storbritannias største aviser som The Sun og Daily Star. « Trist svenske. Denne svenske supporteren gikk viralt», skriver Daily Star.

Lina selv forteller:

- Det var en tung dag med tap, men jeg er stolt over spillerne, sier Lina Lundqvist.

LANG DOKØ: De svenskene jentene var ikke bare skuffet over kvartfinaletapet mot England, men også at de gikk glipp av selve kampen. De sto nemlig i dokø. Video: Trym Mogen, Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

Fotballkjæreste

Lina Lundqvist var kanskje ikke en tilfeldig valgt tilskuer på tribunen. Hun er nemlig kjæreste med Sverige høyreback Emil Krafth. Han har følgende kommentar til bildet som Piers Morgan la ut:

- Ja, det der er Lina. Jeg vet ikke hva Piers Morgan mener med SOS, men det betød veldig mye for meg at Lina var der. Hun har vært på alle kamper og støtter oss, sier Krafth.

På banen i går var det egentlig liten tvil om hvem som skulle vinne. England var mest giftig foran mål og Sverige var aldri i nærheten av å skape spenning mot slutten.

- Det er ikke alltid noe har gått galt om du taper. Noen ganger er motstanderen rett og slett bedre. Jeg har den største respekt for England. Det er et fysisk sterkt og velorganisert lag, og jeg mener definitivt at de er gode nok til å vinne VM, sier Sveriges landslagssjef Janne Andersson.

Han slo fast at Sverige har grunn til å være fornøyd med sin VM-innsats.

- Vi skal være stolte og glade over det vi har prestert. I dag møtte vi et velorganisert lag, og deres ledermål på dødball satte preg på kampen slik scoringer vanligvis gjør. Vi ble litt stresset da, sa Andersson.

IMPONERER IKKE: England slo Sverige 2-0 og er klare for sin første VM-semifinale siden 1990. Angrepsspillet er derimot ikke noe å skryte av, ifølge Dagbladets kommentator Esten O. Sæther. Programleder er Øyvind Godø. Vis mer

Stolt

Englands landslagssjef Gareth Southgate trakk fram de unge spillernes utvikling etter kampen.

- Det er et utrolig privilegium bare å være Englands landslagssjef. Å kunne ta dette laget så langt, når jeg vet hvem som har gjort det tidligere og hvor mye jeg beundrer dem, er veldig stort. Jeg er stolt av alle de involverte, sa Southgate etter 2-0-seieren over Sverige.

- Vi møtte et lag med en veldig tydelig identitet og et samhold som vi tidligere har hatt problemer med å håndtere.

NORTHUG FRYKTER SAMMENSLÅING: Langrennsstjerna Petter Northug dukket opp i Dagbladets VM-sending. Programleder: Øyvind Godø. Vis mer Vis mer

Southgate er den tredje som har ført England til VM-semifinale. Alf Ramsey førte laget helt til VM-tittelen på hjemmebane i 1966, mens Bobby Robsons lag tapte semifinalen i straffesparkkonkurranse i 1990. Begge ble seinere slått til ridder, ifølge NTB.