Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nord- og Sør-Korea slår seg sammen til ett lag i bordtennis-VM

Bildet av Nord- og Sør-Korea som rører: - Et historisk øyeblikk

Nord- og Sør-Korea skulle møtes i kvartfinale i bordtennis-VM. De to lagene nektet å spille mot hverandre, og slo seg sammen til ett lag.

SLÅR SEG SEG SAMMEN: Spillerne fra Nord- og Sør-Korea etter at det ble klart at de kan stille et felles lag i bordtennis-VM.
SLÅR SEG SEG SAMMEN: Spillerne fra Nord- og Sør-Korea etter at det ble klart at de kan stille et felles lag i bordtennis-VM. Vis mer

(Dagbladet): Seks dager etter at Nord- og Sør-Korea ble enige om å arbeide for en fredsavtale, som endelig kan avslutte Koreakrigen formelt etter 68 år, skulle de to landene møtes til kvartfinale i VM i lagbordtennis i svenske Halmstad.

Den kampen ble ikke spilt.

Etter det Dagbladet får opplyst nektet de to lagene å spille mot hverandre.

Lagene ble enige om at de ville lage et samlet Korea-lag som skulle spille sammen i semifinalen, som spilles 4. mai.

Det var en felles avgjørelse de to lagene tok sammen med lederne i det internasjonale bordtennisforbundet.

Etter at Dagbladet publiserte saken, kom det internasjonale bordtennisforbundet med en pressemelding. Der bekrefter president Thomas Weikert at de to landene har fått tillatelse til å slå seg sammen til ett lag:

- Da jeg fortalte styret om utviklingen, fikk lagene en stående hyllest av styremedlemmene, som viste støtte til denne historiske avgjørelsen.

Fornøyd

Det er ikke første gangen de to landene slår seg sammen til et samlet Korea under et mesterskap.

Det samme skjedde under VM i 1991 i Japan. Da slo laget Kina i finalen og ble verdensmestere.

Uansett er dette et stort og viktig signal, sett i lys av den siste tidas utvikling.

- Vi vil gjøre vårt beste for å få gode resultater som et samlet lag. Vi vil takke det internasjonale bordtennisforbundet og IOC for denne muligheten, sier tennispresident for Nord-Korea, Ju Jong Chol.

- Dette er et historisk øyeblikk for de to landene. Jeg er veldig glad. Jeg vil takke ITTF for støtten. Dette er et viktig fredssignal for de to landene som blir formidlet gjennom bordtennis, sier bordtennispresident i Sør-Korea, Ryu Seongmin.

De to landene hadde også et samlet hockeylag under OL i Pyeongchang i februar. Det laget ble slått ut i gruppespillet, men det er ventet at et samlet bordtennislag kan vinne VM.

Bordtennis som politikk

Det er ikke første gang bordtennis har kommet i sentrum av verdenspolitikk. Du husker kanskje at Forrest Gump spilte bordtennis mot kinesere i den legendariske filmen med samme navn? Historien, var som mye annet i filmen, inspirert fra virkeligheten.

Under en svært vanskelig politisk tid mellom de to landene, midt under den kalde krigen, samlet bordtennisspillere seg i Japan for VM i bordtennis.

Samtidig fikk USA en offisiell invitasjon fra Kina om å komme til landet for å spille.

På denne tida var den kalde krigen på sitt kaldeste, og de to landene hadde ikke hatt noe offisiell kontakt på 22 år.

Bordtennislaget og noen utvalgte journalister ble den første amerikanske delegasjonen som besøkte Kina siden 1949.

Resultatet av «Ping-pong diplomacy» var at USA letter på handelsblokaden mot Kina, og førte også til et møte mellom den amerikanske presidenten Richard Nixon og Mao Zedong i Beijing året etter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media