Bildet boksestjerna blir kvalm av: - Jeg hatet det. Jeg har så angst

I boka «Alltid lite til» forteller Frida Wallberg at hun følte seg diskriminert under karrieren.

LAGT OPP: Frida Wallberg følte seg presset til å gjøre flere ting hun ikke var komfortabel med i starten av boksekarrieren.  Foto: Jørn H Moen / Dagbladet 
LAGT OPP: Frida Wallberg følte seg presset til å gjøre flere ting hun ikke var komfortabel med i starten av boksekarrieren.  Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet):Frida Wallberg ble tvunget til å gi seg med boksing for tre år siden, etter at hun fikk hjerneblødning og holdt på å dø i en tittelkamp i Stockholm.

Hun sliter fortsatt med seinskader, men fortalte til Dagbladet tidligere i høst at hun ikke angret noe som helst

Ny bok

Wallberg lanserer i disse dager boka «Alltid lite til». Der forteller hun om kvinnediskrimineringen hun opplevde under boksekarrieren.

Spesielt får den danske promotoren Mogens Palle gjennomgå.

HAR ANGST: Frida Wallberg ble tvunget til å ta dette bildet før hennes profesjonelle debut. 
HAR ANGST: Frida Wallberg ble tvunget til å ta dette bildet før hennes profesjonelle debut.  Vis mer

I boka, som svenske Expressen har fått en kopi av, skriver Wallberg at hun ble kvalm av at hun ikke kunne satse på sporten uten at noe annet ble blandet inn:

- På mange måter så han på oss som vakre smykker han kunne vise fram før mennene skulle bokse. I min profesjonelle debut ble jeg promotert med et bilde hvor jeg sto bak Alexandra Matheus og holdt boksehansker over de nakne brystene hennes. Jeg hatet det. Jeg har så angst for disse bildene.

Ble kvalm

Wallberg beskriver Palle som en person som så på kvinner som en underholdning for menn.

Og han var ikke alene, mener hun.

I boka skriver Wallberg at hun kjempet hardt for å få anerkjennelse for de sportslige prestasjonene sine, og at hun måtte kjempe hardt mot mannlige sponsorer:

- Utad virket det som et profesjonelt forhold, men privat var det annerledes. Det var tekstmeldinger, telefoner, gaver og annet når ingen så det. Konene og kjærestene visste ikke noe om det, skriver Wallberg.

Hun fortsetter:

- Jeg visste ikke hvordan jeg skulle håndtere det. Egentlig ville jeg bare avbryte avtalen, men jeg trengte pengene. Jeg valgte å holde en god tone. Jeg ble kvalm, skriver hun.

Ødelagt for livet

Wallberg er blitt gradvis bedre etter hjerneblødningen.

Nå orker hun å treffe venner og gå på kafé, men hun har slått seg til ro med at hodesmertene og mangelen på energi kommer til å være med henne resten av livet.

Men til tross for at livet er snudd på hodet, savner hun fortsatt å gå i ringen.

- Jeg savner følelsen av å stå der alene i ringen. Konkurransefølelsen. Muligheten til å hele tiden presse kroppen sin til det ytterste og finne en måte å overliste motstanderen på. Den følelsen savner jeg.