Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fifa-kåring:

Bildet får legender til å rase: - Trist og skuffende

Barcelona meldte avbud til Fifa-kåring i Zürich samme dag.

BARCELONA-FRAVÆR: Vert Marco Schreyl tar selfie med Manuel Neuer (Tyskland, Bayern Munchen), Daniel Alves (Brasil og Juventus), Sergio Ramos (Spania, Real Madrid), Marcelo (Brasil, Real Madrid), Luka Modric (Froatia, Real Madrid), Cristiano Ronaldo (Portugal, Real Madrid) and vert Eva Longoria Fotballspillerne havnet på Årets lag i Fifa-kåringen, men fire spillere fra Barcelona dukket ikke opp til utdelingen. Foto:Patrick Seeger/dpa
BARCELONA-FRAVÆR: Vert Marco Schreyl tar selfie med Manuel Neuer (Tyskland, Bayern Munchen), Daniel Alves (Brasil og Juventus), Sergio Ramos (Spania, Real Madrid), Marcelo (Brasil, Real Madrid), Luka Modric (Froatia, Real Madrid), Cristiano Ronaldo (Portugal, Real Madrid) and vert Eva Longoria Fotballspillerne havnet på Årets lag i Fifa-kåringen, men fire spillere fra Barcelona dukket ikke opp til utdelingen. Foto:Patrick Seeger/dpa Vis mer

(Dagbladet): Real Madrid-spiller Cristiano Ronaldo ble i kveld kåret til Årets spiller i verden av Det internasjonale fotballforbundet (Fifa), foran Lionel Messi (Barcelona) og Antoine Griezmann (Atletico Madrid).

Bare timer før gallaen og prisutdelingen i Zürich meldte hele Barcelona-laget avbud. Flere spillere var ventet å kjempe om flere priser, men samtlige ble igjen i Spania for å forberede seg til kamp onsdag.

VANT: Barcelona meldte avbud til Fifa-kåring i Zürich samme dag. Her får Ronaldo prisen for årets spiller, og Barcelona-fraværet blir kommentert under takketalen. Vis mer
SKUFFET: Tidligere Real Madrid-stjerne Roberto Carlos. Foto EPA/ENNIO LEANZA
SKUFFET: Tidligere Real Madrid-stjerne Roberto Carlos. Foto EPA/ENNIO LEANZA Vis mer

Det får flere Real Madrid-legender til å reagere.

- Det er trist og skuffende at Leo (Messi) og lagkameratene ikke kom. Alle ønsker å se dem her, sier den tidligere venstrebacken Roberto Carlos til ESPN.

- Påvirket

Carlos var i Real Madrid fra 1996 til 2007 og er kanskje en av historiens mest kjente venstrebacker.

- Vi ville se Messi. Dette er en Fifa-pris. Fifa er den høyeste autoritet i fotballen og alle bør være her, sier Carlos.

Michel Salgado var høyreback på Real Madrid fra 1999 til 2009. Han støtter sin tidligere lagkamerat.

- Real Madrid er akkurat nå det beste laget i verden og kanskje det påvirket avgjørelsen til Barcelona-spillerne. Det er feil at de ikke stiller og sender de beste spillerne. Jeg vet at klubben har et problem med Fifa, men det er ikke slik en av verdens største klubber skal oppføre seg, sier Salgado til ESPN.

Barcelona fortalte i en pressemelding at spillerne forbereder seg til åttedelsfinalen i den spanske cupen mot Athletic Bilbao på Camp Nou onsdag.

KVELDENS MANN:  Cristiano Ronaldo. Foto: REUTERS/Ruben Sprich
KVELDENS MANN:  Cristiano Ronaldo. Foto: REUTERS/Ruben Sprich Vis mer

Barcelona-stikk

Alle de inviterte Barcelona-spillerne med Messi i spissen unnlot å komme, og i stedet var det representanter fra klubbledelsen som var i salen.

Uansett: Det var Cristiano Ronaldo som ble kåret til Årets spiller i verden - og han selv kom med et lite stikk til La Liga-rivalen i sin takketale.

- 2016, wow. Jeg vil takke lagkameratene mine. Jeg var med å vinne det jeg kunne. Jeg vil takke alle som har stemt på meg. Trofeer taler for seg. Jeg er lei meg for at ingen fra Barcelona er her med oss, men det er forståelig, sier Ronaldo fra scenen.

Fifa plukket nemlig ut Årets lag for 2016 - som inneholdt Barcelona-spillerne Gerard Pique, Andres Iniesta, Lionel Messi og Luis Suarez, men ingen var i til stede.

Fifas årets lag: Neuer, Alves, Pique, Ramos, Marcelo, Modric, Kroos, Iniesta, Messi, Suarez, Ronaldo.

PS: Det er landslagskapteiner, landslagstrenere og utvalgte journalister som stemte fram Ronaldo som årets spiller. Norges tidligere landslagssjef Per-Mathias Høgmo hadde Ronaldo på førsteplass da han avga sin stemme i fjor høst. Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred gikk derimot for Lionel Messi, skriver NTB.

Høgmos rangering: 1) Ronaldo, 2) Messi, 3) Manuel Neuer (Bayern München).

Skjelbreds rangering: 1) Messi, 2) Ronaldo, 3) Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain/Manchester United).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling