Fotograf fanget øyeblikket:

Bildet går verden rundt

Bestefar Billy og barnebarnet Dylan (9) nektet å søke ly da favorittlaget Workington Reds spilte.

ØSENDE REGNVÆR: Mens alle andre søkte ly for den voldsomme sluddskuren, nektet Dylan og bestefar Billy å ta øynene vekk fra kampen. Foto: 40/20pix
ØSENDE REGNVÆR: Mens alle andre søkte ly for den voldsomme sluddskuren, nektet Dylan og bestefar Billy å ta øynene vekk fra kampen. Foto: 40/20pix Vis mer
Publisert

- Det var først da jeg kom hjem at jeg så at dette bildet uttrykker alt jeg elsker med breddeidretten. Du ser laget ditt uansett hva slags vær der er, sier fotograf Gary McKeating til Dagbladet.

Han tok bildet av Billy Baker og barnebarnet Dylan Rooke mens de så hjemmelaget Workington AFC spille mot Prescot Cables i Non Leagues førstedivisjon, eller nivå sju i England.

Bildet av Billy og Dylan har gått verden rundt siden McKeating tok det lørdag 7. januar, og har ifølge fotografen selv blitt sett av nesten fem millioner mennesker på en halv uke.

- Interessen har vært fenomenal. Bildet rører ved noen følelser også, siden det oppsummerer nærheten mellom en bestefar og et barnebarn, sier McKeating.

Som normalt

Bestefar Billy Baker har fulgt Workington gjennom hele livet, og har stor glede av å ha med seg sitt fotballelskende barnebarn Dylan på hjemmebanen Borough Park.

Dylan spiller selv barnefotball i klubben, og sammen går de to på alle hjemmekampene til The Reds, som er kallenavnet til Workington.

Denne lørdagen i januar var altså akkurat slik den skulle være.

Billy og Dylan foretrekker å stå bak motstandernes mål når de ser kampene - en plass bestefar Billy har hatt siden han selv var guttunge i Nord-England.

Så der sto de to også denne lørdagen sammen med rundt 60 andre tilhengere av Workington. Halvveis inn i førsteomgangen mørknet det riktignok til på himmelen før slusene åpnet seg helt.

- Bibelske proporsjoner

En iskald blanding av regn og sludd lavet ned over den åpne tribunen der bare Billy og Dylan ble stående igjen. Resten av supporterne søkte tilflukt under tak andre steder på stadion.

- Det var et regnskyll av bibelske proporsjoner. Dråpene spratt tretti centimeter opp fra betongen idet de traff bakken, og folk løp i skjul. Da jeg så meg rundt sto det bare to personer igjen under en stor paraply, så jeg tok et par bilder av dem og snudde meg mot kampen på banen igjen, sier McKeating.

Det var likevel ikke helt tilfeldig at det var Billy og barnebarnet som sto igjen da slusene åpnet seg over Borough stadium. Etter et langt liv som tribunesliter, hadde bestefar sett på værmeldingen i forkant av kampen.

- Vi visste hva som ventet oss, så vi ble ikke så kalde. Vi hadde godt med klær på oss, sier Baker til BBC.

- Og så var det en morsom kamp, og det varmer jo alltid, smiler han.

Ønsket kontakt

I ettertid ble også Billy Baker overrasket over at noen av de gjennomvåte fotografene hadde tatt bildet av ham selv og barnebarnet.

- Der vi står og ser på er akkurat der jeg pleide å stå som barn, men den gangen var det tak over tribunen. Nå for tida tar jeg med paraplyen min og en termos med te som vi drikker i pausen, sier Baker til BBC.

Etter at McKeating postet bildet i sosiale medier, etterlyste også klubben selv de to under paraplyen.

Fra sin offisielle Facebook-side ba de om at de to på bildet kontaktet klubben.

- Vi vil veldig gjerne snakke med dere begge to, skrev Workington, og fikk umiddelbart respons i kommentarfeltet av Billy Baker selv:

- Ja, dette er meg og barnebarnet mitt Dylan som spiller for G9-laget, svarte Billy.

Kampen mellom Workington og Prescot Cables endte forøvrig 3-3, og Workington er nummer tre på tabellen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer